fbpx

Guldimund leverer endnu en gang dansk indie-genialitet på ny single

Foto: PR

Guldimund kommer til erkendelsen af vigtigheden i det reelle på sin nye single “Det’ Kun Vigtigt, Hvad Det Er”. Som første single til hans kommende album, er det til at gisne om hvilken lyrisk skønhed 2023 højst sandsyneligt bliver præget af fra Guldimund.

Guldimund, som slog igennem med albummet Dem vi plejede at være i 2021, er nu aktuel med første single til sit kommende album Jeg venter i Lyset som slippes i Marts 2023. Asger Nordtorp Pedersen, manden bag Guldimund, har tidligere udtalt, at han efter singlen “I Min Mælkebøtte” var færdig med at lave sange om forelskelse. På Guldimund’s nye single “Det’ Kun Vigtigt Hvad Det Er”, er det ikke forelskelsen, der kommer i hovedsædet. Her fortælles i stedet en smuk historie, om at give slip på det dømmende øje fra omverdenen og finde en ro i at lukke et andet menneske ind bag sine fire vægge. Guldimund åbner altså op for følelserne udover forelskelsen. Han kredser stadig om forblændelsen af et andet menneske, men på helt anden måde end førhen.

På “Det’ Kun Vigtigt Hvad Det Er” fortælles der, gennem smukt brug af billedsprog, at finde mod i modet fra en anden. At give sig selv lov til at se udover de mange lag og forventninger, der kan gøre det svært at åbne sig selv op. Kombineret med et lydbillede præget af strygere og guitarer danner Guldimund’s smukke vokal og et englekor af stemmer et fortryllende univers, som synes umulig at lade være med at give sig hen til.

Guldimund kunne i 2021 kalde sig vinder af hele tre Steppeulve for årets album, og noget tyder på, at det måske ikke er sidste gang i karrieren, at lignende kunne ske.

Med “Det’ Kun vigtigt, Hvad Det er” viser Guldimund endnu en gang, at han virkelig har guld i mund, og du kan lytte til hans nye single her

Tags:
Helena Holm-Gregersen
helenagregersen@bandsoftomorrow.com