fbpx

Musikkens tilflugt blev til en reel flugt og redning fra virkelighedens farer

Foto: Sequioa Ziff (Pressebillede)

Wildes rejste sig som en fugl Føniks, og skabte sit livs værk i en ukendt process af at komme ud af at fem års langt psykisk voldeligt forhold. Hendes debutalbum: Other Words Fail Me, står tilbage som hendes eget personlige manifest af den hårde kamp for overlevelse i en tilværelse frosset fast i nedbrydelse

Wildes har efter nytåret udgivet sit debutalbum Other Words Fail Me. Et album der rummer ekstrem melankoli og dybsindighed. Når man hører de ti sange igennem, er der ingen tvivl om at dette værk rummer en stor ærlighed og følsomhed. Wildes tager os med på en rejse af uvidenhed, sorg og til sidst selvindsigt. Hun stiller især spørgsmålstegn ved de ting, hun ikke før kunne se.

Albummet kom til under Corona-lockdown i 2020, hvor Wildes var tvunget til at tage et skridt væk fra hendes gamle virkelighed. I denne tid skrev hun endeløst, og i processen af at skrive kom virkeligheden frem. Ud fra det hun skabte, fandt hun styrken til at se, hvad hendes liv var blevet til og formåede igennem denne proces at forlade det psykisk voldelige forhold, hun havde gennemlevet de sidste fem år af sit liv.

Titlen til albummet Other Words Fail Me beskriver Wildes som:

(oversat fra engelsk.) Dette album var den eneste måde, jeg trygt og ærligt kunne tale om, hvad der foregik på det tidspunkt. Jeg havde bogstaveligt talt ikke andre ord til at beskrive det udover teksterne i disse sange.

Albummet starter ud med sangen “Woman in love”, som fortæller en historie om en kvinde, der finder ud af, at hun har levet på en løgn længe. Så længe at hun nu står mellem at miste sig selv, eller endelig at komme ud med sandheden. Protagonistens udvikling er det mest interessante at følge i løbet af albummet. Hvordan hendes selvindsigt stille roligt nummer for nummer bliver større og større. I nummeret “Enfant” kan vi især mærke hvordan protagonisten finder sin styrke. Sin styrke til at sige fra. Til at finde sig selv igen. Én sætning der særligt står ud i “Enfant” er “No more living like im barely alive“, da den så fint tegner et billede af et menneske der stille og roligt bliver helt igen. Sidste sang på pladen “True Love (Make Me Believe)” er meget stærk da protagonisten nu snakker til sit gamle jeg; “I wanna make you believe in true love”. Den sidste sang slår sløjfe på både albummet, men også Wildes’ egen kamp for overlevelse.

Other Words Fail Me er et helt igennem smukt værk, hvorpå ærligheden og tilliden til sig selv som den stærkeste skinner igennem på et dybere plan.

Du kan lytte til albummet Other Words Fail Me her.

Other Words Fail Me:

1. Woman In Love
2. Lightly
3. Far and Wide
4. Flames
5. Restless
6. Just Like You
7. Real Life
8. Anytime
9. Enfant
10. True Love (ft. The Flaming Lips)

Tags:
Helena Gregersen
helenagregersen@bandsoftomorrow.com