fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 4

Foto: ELBA // PR

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til en festlig weekend såvel som en hyggelig dag på sofaen. Denne gang har vi fundet fem forskellige albums, der strækker sig vild elektropop, en blues-indie-rock blanding og et nyt udtryk i dansk rap. Læs med og fang noget ny lyd blandt vores favoritter.

Artigeardit – LÆNGE LEVE

Artigeardit er endelig tilbage med et nyt album, og vi ser på LÆNGE LEVE præcis hvor elastisk hans musikalske udtryk er. Med dette album maler Artigeardit sit inderste indre på vers med både minimalistiske produktioner som “Længe Leve” og større og mere rockede numre som “Chart”. Udviklingen i albummet nummer for nummer symboliserer måden ens overbevisninger, i en verden hvor alle lige pludselig ved hvem du er, kan gå op og ned. LÆNGE LEVE viser Artigeardits overgang fra dreng til mand. På LÆNGE LEVE er der plads til hele hans person, og han får i dén grad sat en streg under hvem Artigeardit er anno 2023. Selvom Artigeardit kommer med nye tendenser og nye udtryk på LÆNGE LEVE, så har han ikke glemt sit tidligere musiske udtryk. På “Ensom” viser han at han ikke har glemt hvem han er og har været. “Ensom” kan i produktionen minde om hans tidligere udgivelser, men alligevel skinner det gennem teksten tydeligt igennem at dette er et produkt af den nye Artigeardit. På LÆNGE LEVE optræder Artigeardit fuldkommen blottet og uden features, hvilket giver ham lige præcis den plads, han skal bruge til at vise en anden side af dansk rap og af Artigeardit. Få en bid af den nye Artigeardit på LÆNGE LEVE lige her.

ELBA – Teardrops & Blind Spots

Med to EP-udgivelser bag sig fra 2020 og 2021 er ELBA nu klar med sit debutalbum ’Teardrops & Blind Spots’. Albumskrivning foregik under corona-nedlukningen og af samme årsag kredser albummet også tematisk om de følelser ELBA gennemgik i den periode. Singlerne ’Meryl Streep’ og ’Fading In And Out’ omhandler følelsen af jalousi og mindreværd der kan vokse ud af at overvære alle de andres succesrige liv på sociale medier og ikke selv føle sig tilstrækkelig. Disse følelser og temaer bakkes op af Søren Buhl Lassens udfordrende og alternative pop-produktioner, som tilsammen gør at dette album skiller sig fra mængden. På Teardrops & Blind Spots kan du finde accept i de mange følelser der kan være forbundet med at finde sig selv igen post-pandemi. Sangen “The Weight” handler om at trække sig væk fra det der skader en og starte på ny. Om albummet fortæller ELBA selv:

I efteråret 2021 ramte jeg muren og gik ned med stress. Jeg måtte holde en pause fra både musikkonservatoriet og mit musikalske virke, samt tage en masse ting i mit liv, op til overvejelse.

Teardrops & Blind Spots får du en aftabuisering af emner som fomo, sociale mediers betydning for vores samvær og ikke mindst om stress. Du kan lytte til ELBA’s debutalbum her.

SUNI – Sengeafsnit 2

Den århusianske sanger/sangskriver SUNI er aktuel med sit debutalbum Sengeafsnit 2, som han har skrevet efter en indlæggelse på Skejby Hospital i forbindelse med et alvorligt sygdomsfoløb. På albummet beskriver SUNI de følelser han selv oplevede på egen krop som en ung mand indlagt med alvorlig sygdom i sin bedste alder. En melankoli og stilhed ligger sig over albummet allerede fra første nummer “Malerier”. SUNI ligger sig selv fuldkommen blottet og hudløst ærlig på Sengeafsnit 2. På nummeret “Soon to be wife” skrives der om at sidde med følelsen af at have den helt rigtige ved sin side og føle at man trækker ens bedre halvdel ned. At vide at dette er personen man vil bruge resten af sit liv med, uden at have fået det fortalt. Albummets progression bliver lysere og lysere, og i sidste nummer “Sandheden er at alt kan ses” er SUNI kommet igennem det mørkeste mørke og har fundet sig til rette på et leje af accept. På Sengeafsnit 2 får du et livsstykke uden lige og du kan lytte til det smukke album lige her

Statisk – Trampoliner

Elektropop-duoen Statisk er aktuelle med deres debutalbum Trampoliner. Et album der breder sig af alle veje. Deres kaotiske musikalske univers, rummer et flerfacetteret udtryk, som maler et godt billede af en ungdomshjerne der udforsker en foranderlig verden. Den store forskel på det første nummer “Trampoliner” og tredje nummer “Leve af Drømme” giver et godt billede på den identitetssøgen man som ung ofte gennemgår. Den dynamiske duo, Statisk, har fået en ideel start på karrieren, både i KarriereKanonen, som P3’s uundgåelige og i A-rotation på P3. Man kan roligt sige at denne elektro-duo har sat sig selv på musik-landkortet med manér. Det har de gjort ved at skabe elektronisk kunst på deres helt egen måde. Statisk viser deres unikke egenskaber ved at leverer et debutalbum der både indeholder klare klubhits som “Kender du følelsen”, og opfølger det traditionelle og ærlige pop-nummer “Som Et Lyn”.

Hvis du vil have et album der indeholder både opråb, ærlighed, indsigt og Clubbangers så skal du i den grad lytte til Trampoliner. Og det kan du gøre lige her

The Inspector Cluzo – HORIZON

HORIZON leverer The Inspector Cluzo, rock som man kender det bedst. Albummet et indblik i bandets dagligdag de seneste tre år, hvor de har bosat sig på en farm og har taget udfordringen op som landmænd med alt, hvad det indebærer. Dette skinner igennem fuldkomment, allerede med første nummer “ACT LOCAL THINK GLOBAL” som har de bedste af de bedste instrumenter med. En fantastisk guitarsolo og et akustisk trommesæt, som bare fungerer perfekt med Laurent Lacrouts vokal. Du bliver taget tilbage til en rock fra en forgået tid. Der bliver givet plads til livet på prærien på bedste vis. Dog er det ikke kun klassisk rock der blæses igennem dine højtalere på HORIZON. På nummeret “Horizon” får du hele blandingen af Blues, indie og rock. Du kan lytte til denne smukke og hårdtslående plade lige her

Tjek også disse nye udgivelser ud:

Fågelle – Den svenska vreden
Hög Sjö – Hög Sjö

Helena Holm-Gregersen
helenagregersen@bandsoftomorrow.com