fbpx

Ari er måske grov, men 144Hz er grovere

Foto: Simone Juice (Pressebillede)

Biografen er et helt særligt sted, hvor vi er fælles om at dele følelserne bag de store fortællinger. Måske også følelsen af at kigge på sidemanden og undre sig over, hvorfor de græd, da de andre grinede

Filminstruktøren Ari Aster laver gyserfilm, og typisk på en sådan måde at ens virkelighedssans bliver helt fordrejet. Det er visionen for bandet 144Hz, som i deres debutsingle “Ari (han er grov) vil indkapsle den følelse man kan sidde og have i en biografsal hvor de spiller en Ari Aster film – bare gennem musikken. Netop følelsen af at være i tvivl, om man oplever verden på samme måde som alle andre, er det Ari (han er grov) handler om. Pointen bliver stærkt fremhævet gennem bandets legende musikalske fremgangsmetode; en rå og dragende vokal der leverer smarte reference-fyldte lyrikker, som skaber større og større rum til fortolkning for hver gennemlytning af sangen; en omfavnende western-inspireret guitar der lægger sig genialt op ad vokalen; et farvefyldt elektronisk synthesizer lag som skaber fantastisk tekstur og dybde i helheden; en selvsikker bas med drive og fremdrift resten af instrumentalen lægger sig stramt op ad; fyldige claps over et simpelt, men slappin’ trommemønster

144Hz er et nyt pust til den ellers velkendte indie-scene. Bandet består af Kasper Juul-Jantzen (vokal), Marcus Strøm-Hansen (keys), Albert Lund Kuhlmann (guitar), Asger Thede Jensen (bas) og August Homburg (trommer). Sammen håndplukker de livets små og store fortællinger og indhyller dem i deres poppede indierock-lyd med et særligt twist af western.

Om sangen uddyber guitarist Albert Kuhlmann:

Ari Asters film har det med at fucke med ens virkelighedssans. Jeg har altid tænkt, at det ville være sjovt at skrive en sang, som vækkede nogle af de samme følelser, som når man ser hans film

Ari (han er grov), er både en kærlighedserklæring til popkultur-nørderi, med en følelse af “if you know, you know”, gennem de mange filmreferencer, men det er også let blot at forsvinde ind i det illustrative univers 144Hz skaber både i tekst og lyd. Debutsinglen afspejler bandets sjove, smukke og umiddelbare lyd. Det er dét, der gør bandet storladent uden at blive højtideligt, og satirisk uden at blive plat.

Det skønne og befriende forfriskende nummer kan tjekkes ud her

Tags:
Emil Manthey
emilmanthey@bandsoftomorrow.com