fbpx

Et vel-udnyttet musikalsk frirum

Foto: Nikolaj Ahrenst Christensen (Pressebillede)

Fem af landets fremmeste musikere fra pop-og jazzscenerne er gået sammen under navnet Tabloid. Her skaber de musik, som minder os om ikke at dømme og begrænse os selv, og på deres kommende album disker de op med elementer fra alt mellem country og J-pop.

Super-gruppen Tabloid er gået sammen om et nyt album Open Mind, med udgivelse næste uge. Den nye single “Shimmer” er fra det kommende album, og giver overhovedet ikke en smagsprøve af hvad der kan forventes. Gruppen bevæger sig nemlig frit og løst rundt mellem genrer, og lader den musikalske klarhed stå som bindeled i albummet.

Deres fælles CV er et af de mest respektaftvingende for nogen dansk gruppe. Jadas musikalske højre hånd, Malthe Rostrup, er med. Den førstnævnte halvdel af Bremer/McCoy er med. Den nye jazzgenerations mest renommerede saxofonist, Oilly Wallace, er med. Trommeslageren, Felix Ewert, fra blandt andre Nik & Jay og Drew Sycamore er med. I Tabloid har de fundet en fælles legeplads, hvor de kan bryde rammerne. Ikke mindst de rammer de tidligere har sat for sig selv.

En stjernespækket gruppe, som rummer så mange musikalske profiler. Den umiddelbare frygt for, at for mange stjerner hurtigt bliver et ego-fyldt smadder hvor alle vil shine, bliver lynhurtigt nedbrudt og man kan mærke deres spilleglæde og respekt for hinanden tydeligt i musikken. Pianist Malthe Rostrup uddyber:

Alle har været klar på at prøve sig selv af i den her ramme. Vi kommer fra at arbejde i nogle konstellationer med klare idéer om, hvad det skal munde ud i, og var spændte på at sænke forventningerne til os selv og lade kollektivet bære det. Vi er alle fem nogle karakterer med egne stemmer. Både personligt og musikalsk.Men der er overraskende lidt ego, når vi spiller sammen, og det synes jeg, man kan høre.

Nummeret “Shimmer” er et genialt eksempel på dette, og man kan mærke hver eneste tone fra hvert eneste instrument helt ind i hjertet.

Et helt vildt flot nummer, som simpelthen SKAL opleves – og det kan du gøre lige her

Tags:
Emil Manthey
emilmanthey@bandsoftomorrow.com