Når kærlighed står i vejen for smerte

Foto: Josefine Wilstrup (Pressebillede)

I begyndelsen af vinteren 2022 valgte N.P. York at isolere sig i et afsides sommerhus. Afskåret fra omverdenen gennemlevede sangeren en svær depression. Men midt i det fysiske og psykiske mørke, blev den 30-årige vendelbo ramt af en brusende forelskelse.

N.P. York and The Fools er nu ude med deres debut-single “Hits Me Hard”, og den – som titlen ganske akkurat påstår – rammer hårdt. Sangen blev skrevet midt i en personlig depression, og portrætterer livets mørkeste følelser gennem musikken. De hårdtslående og fyldige klavertoner lægger bunden for et smukt og kraftfuldt melodisk terræn, hvorpå elguitaren understøtter den dramatiske akkordprogression, hvilket skaber et overvæld af dybde til hver eneste tone og bringer de mørke følelser helt op til overfladen. Lige indtil forelskelsen rammer. Portrætteret gennem smukke og yndefulde violin-melodier spillet af Who Killed Bambi, skabes der et dobbeltbundet musikalsk følelses-perspektiv, som indkapsler dualiteten mellem forelskelse og depression på en vidunderlig måde.

Det kommende album Music For Fools har til hensigt at videreudforske forholdet mellem det absolutte mørke i depressionen og det absolutte lys i forelskelse. Der lægges op til mange poetiske lyriske virkemidler, et stort og smertefuldt musikalsk landskab og følelserne – gode som dårlige – allerforrest.

Den fyldige single kan høres her

Emil Manthey
emilmanthey@bandsoftomorrow.com