fbpx

Nyhedsbrev // Det sker i Odense uge 20

Foto: Ganger // PR

Værsgo, læn dig tilbage og læs med. Her i midten af maj stråler solen, og byens unge mennesker drysser ned på de grønne områder langs åen. I denne uge, hvor vi tager udenfor og får solstik og iskolde drikkevarer, har vi anbefalinger til to koncerter indenfor og en heldagsbegivenhed langs Odense Å.

Ganger – Musikhuset Posten

Sidste måned udgav Ganger albummet Pisk, der var sidste del i albumtriologien Mørk-tro-pisk. Pisk er inspireret af bandmedlem Thomas forældres kærestebreve fra dengang de stødte på hinanden, og kærligheden blomstrede for en stund. Energien afspejler sig i albummets produktioner, der viser en mere poporienteret og dansabel side af Ganger. Her på redaktionen gav vi albummet en række ord med på vejen “Pisk bestemt er flere lyt værd og formentlig et interessant indspark for de fleste art pop-lyttere og måske særligt for folk med smag for de mere dansable pop-genrer“, og nu har jeg cirkuleret nok rundt om albummet. På onsdag d. 17 maj spiller Ganger på Posten, hvor vi udover en koncert centreret omkring det nye album, også håber på at høre nogle af de ældre bangers, der har ført bandet helt op i dansk musiks højdedrag.

Åens dag

På lørdag hylder Odense åen med en række kulturelle oplevelser, der selvfølgelig indebærer lidt godt live musik under solen (husk solcreme). Åens dag er en heldagsbegivenhed, hvor den fremstormende trekløver Fräulein går på scenen i Munke Mose 21.30, mens der i Eventyrhaven er folkemusik og danseopvisninger hele dagen ved Cafe Siesta. I Skt. Jørgens Engen lægges der også kulisse til en naturkoncert kl. 15, hvor tre velspillende musikere lægger et lydtæppe til lørdagen og engen. Der er endnu flere oplevelser at fange på lørdag, hvor Åen åbner op for sommeren og kulturlivet.

Timur – Baglæns udgivelseskoncert

Den lokale sanger og rapper Timur holder udgivelsesfest for sit nye album “Baglæns”, der lander på fredag d. 19 maj, hvor Timur inviterer dig forbi Posten til et lyt. Koncerten er gratis, og en fin mulighed for at opleve noget af det talent som Odenses vækstlagt er fyldt med. Timur er en kunstner, der bevæger sig elegant mellem hybrider af pop, house og hiphop elementer, som han pakker ind i overbevisende leveringer og eftertænksomme linjer. Snyd endelig ikke dig selv for et bekendtskab med Timur på fredag.

Asbjorn Skov
asbjornskov@bandsoftomorrow.com