Astrid Cordes overgiver sig til moderrollen, hvor ingenting og alting er det samme

Foto: Astrid Cordes // Mads Fisker (Pressebillede)

Astrid Cordes udforsker moderskabets kompleksitet i sin nyeste single: “Surrender”, der er tredje del af den anmelderroste EP-triologi, som fuldføres i september.

I singlen “Surrender” skildrer Astrid Cordes en overgivelse til en ny og krævende virkelighed som mor, og dykker ned i hele følelsesregistret i den nye tilværelse. Sangen kredser om, hvordan moderskabet fører til en afkaldelse af flere facetter af ens individualitet til det nye væsen, man har sat i verden. Og dog – sangen formidler ligeledes, hvordan man stadig er den samme bare i en ny version, hvor alting og ingenting er det samme. Sangen reflekterer ligeledes over tiden før moderrollen med dens trivialiteter, hvor hun bl.a. synger: “I dont remember my last cigarrette, funny how i thought it would be impossible” og finurlige sætninger som “Imagine my surprise when I found out that water tasted the same“. Dette påpeger, hvordan Cordes har udviklet sig, samtidig med at mange ting stadig er uforandret, selvom hun er trådt ind i en ny fase i sit liv.

“Surrender” startede oprindeligt ud som en sang skrevet på harpe, men som sidenhen udfoldede sig til et dynamisk og levende synth-tema, der ligger kontinuerligt i sangens lydlandskab. I nummeret danser Cordes’ vokal henover et kontinuerligt kraut-rock rytme, hvor blæsere og tangenter bevæger sig mod en forløsende kulmination, der kan fortolkes som et symbol på overgivelsen til moderskabets følelsesmæssige rejse.

Om singlen udtaler Cordes selv;

– Jeg har aldrig oplevet noget, der aktiverede så stor en del af mit følelsesregister på én gang, som at få et barn. Det er totalt uoverskueligt og fuldstændig selvfølgeligt, smukt og skrækindjagende. Det giver mig styrke og sårbarhed, det fylder alt og intet på samme tid. Alt er forandret og alligevel er alt det samme.”

Lyt til singlen her!

Anna Sofie Christiansen
annasofiechristiansen@bandsoftomorrow.com