Clarissa Connelly bringer mytologi til live i hendes musik

Foto: Clarissa Connelly // Amy Gwatkin (pressebillede)

-“An Embroidery” var en af de første sange, jeg skrev til World of Work. Den handler virkelig om at samle alle trådene og lave en broderi, skabe et album

København-baserede Clarissa Connelly har annonceret sit debutalbum, World of Work, der udkommer den 12. april 2024. I den forbindelse deler hun singlen ‘An Embroidery’ og en legende musikvideo. Sangen er et billede af vækst, der opbygger et sonisk element ad gangen for at nå en stor kakofoni. Inden for denne kakofoni bringer Connelly uforenelige lyde af klingende kirkeklokker sammen med tunge, forvrængede bassguitarer, en lappeserie af hendes udviklende lyd. Singlen er en perfekt illustration af Connellys evne til at forene det gamle med det moderne.
Født i Skotland og senere flyttet til Danmark som barn, henter Clarissa Connelly inspiration fra den rige kulturelle væv i sit adopterede hjemland. Dybt fordybet i de hellige steder, mytologi og musik fra nordisk kultur opnåede Connelly international anerkendelse med sit hypnotiske album, Tech Duinn (2018), opkaldt efter en åndelig portal i keltisk mytologi.
Inspirationer til dette album spænder over århundreder: franske filosoffer, 12. århundredes breve, visioner fra katolske helgener og William Blakes poesi. Hver reference kredser om inklusionen af ekstase i vores daglige liv. World of Work opfordrer os til at konfrontere spøgelserne af frygt og død omkring os. Samtidig guider det vores opmærksomhed mod en blomstrende vitalitet, både inden i os selv og i verden som helhed. World of Work forener sig som en drømmelignende syntese af nordisk folkemusik, keltisk mytologi, middelalderlige grimoire, moderne popmusik samt eksperimentel komposition og studiopraksis. Det udforsker det hellige og det profane med vejledning fra 1900-tallets franske filosof Georges Bataille.

Lyt til sangen her!

Ela Soria-Lundberg
elasorialundberg@bandsoftomorrow.com