fbpx
Marcus.Wav, Posten, Odense 2024

ANMELDELSE: Søde noter og en nyfunden genre – Marcus.wav rappede Postens koncertgængere ind i foråret med et glimt i øjet 

Foto: Dagmar Gorica
Venue: Posten
Dato: 01.03.2024


Ny sherif i byen? Det var en veloplagt Marcus.wav, der med hans band trådte op i hvide skjorter og sorte læderveste og som i bedste westernstil skålede i cognac med glade koncertgængere.

4/6 stjerner 

Koncerten bød på et musikalsk lydunivers, der vekslede mellem indiepop, rap og house, som han yndede at smelte genrerne sammen med åbne og ærlige tekster, der synes at fange publikum i en samhørig og opstemt atmosfære.

Varsler om sne og storme har efterhånden lagt sig som en lille vinterdepression af et tæppe rundt om den danske befolkning, men noget tyder på, at Marcus.wav har ladet tæppet blive hjemme, da han fredag aften sammen med sit band indtog Posten som et led i sin forårstour – En sød lille tour. Der var et stærkt fremmøde af koncertgængere på Posten, da Marcus.wav trådte ind på scenen, og hvis gæsterne ikke allerede havde fået varmen af at stå tætpakket i den lille sal, så fik man det, da Marcus.wav lagde ud med nummeret ”en sød lille én”, hvis søde noter erstattede depressionstæppet med et varmt kram. 

Varmen blev hurtigt erstattet med røde strobelys, der brændte nethinden en smule, men som akkompagneret med linjen: ”Hvis du kommer for tæt på solen, ka’ du brænde dig” i det efterfølgende nummer ”Marcus og månen” også formåede at brænde ens sjæl i det hudløse ærlige tekstunivers, som han er kendt for at mestre. 

Selvom Marcus.wavs nye album mest vidner om et hiphopprojekt, hvor rap, hurtige rim og tunge beats er i fokus, så bød koncerten også på popmelodiske noter, som på nummeret ”måske ta’r jeg fejl”, der taler om forvirret kærlighed, hvilket synes at være et gentagende tema i flere af hans numre. Her skal bandets korvokaler også roses, der fik nummeret til at ose af 70’er funk- og soul charme. 

Alt i alt var det en vellykket koncert, der bød på lovende øjeblikke og øjeblikke, hvor skift af genre kunne fremstå forvirrende for dem, der holder mere af Marcus.wavs dybe og dystre lydunivers frem for de hurtige rim og punchline-drops, der var at finde på flere af hans nye numre. Der hersker dog ingen tvivl om, at Marcus.wav bevæger sig ned af en spændende, ny musikvej, som vi er spændte på at følge med i. 

Skrevet af Sara Wulff

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com