De Clair ude med debut EP: Hiding Mountains in the Palm of My Hand

Foto: De Clair. // Privat (Pressebillede)

“Jeg har aldrig skabt noget som det her før, så det er vigtigt for mig. Det kan være besværligt at være ung og det tror jeg er universelt. Eller det er sikkert altid besværligt, forresten, livet. Men når du er ung, har du ofte ikke den samme erfaringsmæssige beskyttelse mod modstand, som du har når du er ældre, for alting sker for første gang. Men sådan er livet ofte, vi tror vi ved hvad vi laver, for først at forstå det senere.”

Sådan fortæller De Clair, den 26 årige svenske kunstner under det borgerlige navn Clara Rudelius.
“Den her plade betyder så meget for mig, og er blevet som et fragment af en vigtig æra af mit liv, den hvor jeg gik fra at bo i en lille by, til at flytte til storbyen og begyndte at føle mig hjemme, både i byen og i mig selv. Det er som en rejse gennem tid og rum. Jeg har levet med nogle af sangene i næsten fem år nu, og sammen former de et billede af hvad jeg tænke i alderen 20-25” fortsætter hun.
EP’en er nytænkende, atmosfærisk, følsom, intim, humoristisk og måske til tider endda yndig. Musikken er lyrisk båret, og bevæger sig indenfor en løs ramme af indie, alternative og folk, men nægter at blive puttet i en kasse fuldstændig. Hun har spillet musik siden hun var ti, er i dag inspireret af mastodonter som Nico, Leonard Cohen, Bob Dylan og Björk. EP’ens seks numre belyser flere af livets store spørgsmål, Lige fra kærlighed, venskab, sorg, håb, taknemmelighed og ensomhed, og De Clair vender frygtløst og selvsikkert emnerne, både ærligt og troværdigt. Kan man ikke få nok af De Clair, kan man passende checke hendes nye musikvideo til singlen “Funeral” ud. Den flotte og atmosfæriske video er instrueret af Josef Ingmår og kan ses Her!

Bliv medlem i dag og

få adgang til alle fordelene.

Adgang til samtlige artikler og indhold. Gå på opdagelse i de nyeste trends, dybdegående interviews og spændende nye artister.

Bliv medlem for 39 kr/md – ingen binding

Er du allerede medlem? Log ind her.

Tags:
Nicolai Hegelund
nicolaihegelund@bandsoftomorrow.com