fbpx

Årets nominerede til Reeperbahns Anchor Award 2017

Foto: First Hate // Magnus Bach

Musikbranchefestivalen Reeperbahn er hvert år med til at profilere nogle af de nyeste og mest spændende kunstnere verden over. Sidste år afholdte festivalen for første gang deres prisfest Anchor Award, der hylder upcoming navne, som de mener, fortjener særlig opmærksomhed. I år er der otte nominerede til prisen, som du kan læse mere om her. 

Reeperbahn Festival er en festival for det musikalske vækstlag, som har eksisteret siden 2006. Festivalen bliver afholdt i Hamborg, og i år løber den af stablen fra onsdag den 20. september til lørdag den 23. september. Sidste år var første år med tilføjelsen af deres Awardshow Anchor, som både hjælper fans og professionelle musikere til at finde rundt i de mange talenter, og giver de nominerede og især vinderen et stort skub fremad.

De nominerede er:

Alice Merton (DE / CAN / UK)

Alice Merton er en multinational sangerinde, som både har hjemme i Canada, Tyskland og Storbritannien. Ikke at have en fast hjemstavn er noget af det, som hun især skriver sange om, og som hendes sang “No Roots” har vist sig at have succes med. Hendes alternative rocksange emmer af energi med præg af både folk og popballader, og har en klang der kan minde om nogle af Adeles første sange.

Læs også  Hak Baker har udgivet soundtracket til alle dine kommende lille-fredage

Fast Romantics (CAN)

Det canadiske band Fast Romantics består af de seks medlemmer Matthew Angus, Kirty, Jeffrey Lewis,

Kevin Black, Nick McKinlay og Lisa Lorenz, og sammen spiller de hvad man bedst kan beskrive som livsglad folk-rock. Bandet gør stor brug af brede og varierede vokalarrangementer tilsat cacthy guitarmelodier og et tight tromme-beat.

Fenne Lily (UK)

Den engelske sangerinde Fenne Lily fra Bristol skriver hudløst smukke sange, og blot akkompagneret af en akustisk guitar og en enkelt korstemme giver hun en en fornemmelse af at være helt tæt på hende og hendes univers.

Læs også  Den danske støjrock-trio The Entrepreneurs teaser debutalbum med ny slagkraftig single

First Hate (DK)

First Hate er årets danske bidrag til Anchor Award’en, og med deres lækre electro-pop har bandet allerede fået stor anerkendelse. Anton Falck leverer vokalerne til bandet mens Joakim Norgaard producerer det lækre lydtapet.

Jade Bird (UK)

Jade Bird er en ung singer-songwriter bosat i London, som skriver stærke sange med både folk- pop- og countryelementer. Hendes barndom var påvirket af hendes forældre der var i hæren, og hun er derfor vokset op primært på flugt, i steder som South Wales, Tyskland og Chesterfield.

Dette er et tema i mange af hendes sange, og hun er gennemgående inspireret af ikoniske kvinder som Loretta Lynn og Patti Smith.

Joseph J. Jones (UK)

Den unge brite har en fantastisk rå stemme, og kan betegnes som en moderne soul crooner, som synger storslået electro-pop.

Joseph J. Jones ville originalt være professionel bokser, men hans talenter indenfor musikken viste ham hvilken vej hans liv i stedet skulle tage.

Læs også  Dansk premiere: Turboweekend-medlem debuterer med singlen “The End” under soloprojektet Mr. Koifish

Matt Maltese (UK)

Matt Maltese er endnu en i rækken af britiske kunstnere repræsenteret til dette års Anchor Award, så det ser ud til, at englænderne virkelig forstår at skrive god musik for tiden. Matt Maltese er bare 20 år, men skriver allerede meget dybe og storslåede ballader, tydeligt påvirket og inspireret af Leonard Cohens sange.

Pabst (GER)

Det sidste nominerede band Pabst, er et kontroversielt Berlin-baseret band, som udfordrer den gængse opfattelse af et rockband. I deres musik blander de alt fra grunge, punk, metal, Brit rock, indie og endda 00’er RnB. Det er en spændende og kraftfuld trio, som i år repræsenterer Reeperbahns bagland.

Ditte Nebeling
dittenebeling@bandsoftomorrow.com