fbpx

VIDEOPREMIERE: Australske Middle Kids offentliggør debutalbum og slipper første single

Foto: Maclay Heriot

Australske Middle Kids signer med Lucky Number (blandt andet Sunflower Bean og Hinds), og annoncerer debutalbummet Lost Friends, der udkommer den 4. maj. Vi har dansk premiere på videoen ti den første single fra det kommende debutalbum.
I foråret 2017 prydede australske Middle Kids listen over “Fem australske navne du skal kende”, og nu er de tilbage med ny musikvideo til deres første single ”Mistake” fra deres kommende debutalbum Lost Friends.
Den Sydney-baserede trio, der udgav deres selvbetitlede EP tilbage i februar 2017, har genereret stor musikalsk bevågenhed, hvilket har resulteret i et ret hektisk 2017, der blandt andet stod på showcases på SXSW, The Great Escape samt opvarmningsjobs for kunstnere som The War on Drugs og Ryan Adams.
Middle Kids består af Hannah Joy, Tim Fitz og Harry Day. Sammen udgør trioen en benhård konstellation, der formår at integrere lyttervenlige hooks i et lydunivers af elegante arrangementer og en dundrende rytmisk masse. Trioen evner at indlejre overraskelsesmomenter i deres kompositioner, som eksempelvis tæller slideguitar og et snigende hammondorgel i sange som blandt andet ”Fire in Your Eyes” fra debut EP’en.
I dag har trioen udgivet deres første single ”Mistake” samt en tilhørende musikvideo fra det kommende fuldlængdealbum Lost Friends, der er sat til udgivelse den 4. maj 2018. Middle Kids præsenterer med singlen ”Mistake” et iørefaldende hook, som er omkranset af en skarp produktion. Nummeret inviterer lytteren med på en opdagelsesrejse ned i nuancerede og velovervejede musikalske valg, som selv ved gentagne lyt tilbyder nye interessante fund. Det er ved selve sangens åbning, at Harry Days kommanderende trommespil sætter kursen for nummerets udvikling: en rytmisk instrumentering, hvor bas og trommer dominerer det instrumentelle lydbillede. Til at pryde nummerets melodiske kernesten står Hannah Joy, som med sin klare og karismatiske stemme følger nummeret til dørs.
I den tilhørende video til singlen befinder vi os i noget, der synes at ligne en lille teatersal, hvor gruppen indledningsvis brænder hvert sit polaroidbillede. Efter den indledende scene præsenteres seerne for en trio, der har indtaget gulvet foran det røde scenetæppe. Der klippes kontinuerligt mellem trioen som optrædende kunstner og udvalgte scenarier, hvor de sidder omkring et spisebord, og blandt andet multitasker sig igennem en sløj omgang pastasalat mens de, i deres egen lille boble, orienterer sig på deres telefoner. Et scenarie langt de fleste nok kan nikke genkendende til. Videoens visuelle og minimalistiske udtryk synes at vække en uforklarlig følelse af nostalgi. Det er dels de varme farvesammensætninger og den gentagne brug af polaroidbillederne, der nærmest metaforisk peger på alle de oplevelser, vi deler med hinanden. Selv udtaler Hannah Joy om albumudgivelsen:
I en tid hvor mennesker opdeles mere og mere vil vi være en del af den samtale, der forener mennesker omkring universelle idealer som håb og kærlighed. Hun uddyber yderligere: Det er en af albummets røde tråde: selvom tingene ser sorte ud, skal man tro på det gode – og på at vi kan hele. Vi ville lave smuk musik på trods af omstændighederne.
“Mistake” indvarsler dermed et spændende bud på, hvad man kan forvente sig af debutalbummet, og vi glæder os meget til at følge med i, hvad 2018 byder på for den australske trio.
Du kan se videoen til “Mistake” nedenfor:

Tags:
Mathias Jepsen
mathiasjepsen@bandsoftomorrow.com