fbpx

Sveriges nye R&B-dronning Janice slipper musikvideo til nummeret “You Only Say You Love Me In The Dark”

Foto: Nicolina Knapp

I fredags sendte en af Sveriges nyeste sangfugle, Janice, sit debutalbum, Fallin’ Up, på gaden, og i går kunne hun offentliggøre den flotte musikvideo til nummeret “You Only Say You Love Me In The Dark”.

Sidste fredag kunne du læse om, at et af de nyeste svenske R&B- og popskud på stammen, den 23-årige Janice, havde fornøjelsen af at udgive sit debutalbum, Fallin’ up. I går landede så musikvideoen til nummeret “You Only Say You Love Me In The Dark”, og vi er sådan set temmelig vilde med resultatet!

Hvis man skulle forsøge at finde en krydsning mellem Ms. Lauryn Hill og Sam Smith, så ville et rigtig godt bud herpå være stockholmskfødte Janice. Den unge sangerinde og sangskriver, der er vokset op i en musikelskende familie, byder nemlig på en lækker og teknisk dygtig vokal, kombineret med stærke lyrics og fængende melodier, som bevæger sig i et univers bygget op af R&B-ballader og energisk pop.

Nummeret “You Only Say You Love Me In The Dark”, starter stille ud. Vi præsenteres her for en simpel instrumentation, bestående af stille guitarspil og markerende beats bagved Janices stille klang og ærlige fortælling om et crush, der på én og samme tid får hende helt op i skyerne og frustrerer hende til grådens rand.

Ved omkvædets indtræden, omkring et minut inde i nummeret, skrues der op for powerniveauet, og der kommer straks mere kant på, hvor Janice synger om, at hun ikke vil finde sig i at blive overset af hendes crush, når de befinder sig blandt andre mennesker, men at hun fortjener at blive elsket af én, der kan vise og give hende kærlighed både nat og dag.

I den tilhørende musikvideo, der er filmet i sort og hvid, møder vi en betuttet Janice, der sidder alene tilbage ved et af mange borde, i et lokale hvor det ser ud til, at der har været stor fest. Man ser kort en person feje masser af konfetti op fra gulvet, mens der langsomt zoomes ind på Janice, der efterfølgende rejser sig op. Herefter sparker hun bogstavelig talt omkvæddet i gang, idet hun hopper op på bordet, og begynder at bevæge sig ned gennem lokalet ved at springe fra bord til bord, samtidig med at hun i en slags frustrationsdans sparker til forskellige efterladte servietter og konfetti, der ligger på bordene. Efter et stykke tid løber Janice ind i en tilstødende dansesal, hvor kameraet kredser rundt om sangerinden, mens hun fortsætter sin koreograferede dans, der perfekt formår at udtrykke de frustrationer, hun synger om.

Ved videoens afslutning, følger man Janice op til en værelsesdør, som hendes crush formentlig befinder sig bag, og med en vaskeægte cliffhanger-outro, efterlader vi her sangerinden, idet hun rækker hånden frem for at banke på døren.

Ifølge Janice, skulle der kun to takes til at indspille musikvideoen, der er instrueret af den svenske Grammyvindende musikvideoinstruktør, Robinovich. Du kan se videoen lige her:

Og sidder du nu også og tænker: “Wauw, det her lyder fedt! Kommer hun ikke snart til Danmark?”, så kan du opleve Janice på Ideal Bar i København søndag den 25. februar.

Tags:
Pernille Vingaard
pernillevingaard@bandsoftomorrow.com