fbpx

ØYA annoncerer debutalbummets udgivelsesdato med dragende musikvideo

Foto: Nicholé Velásquez

Danske ØYA var i november ude med debutsinglen “Dreams Rewind”, og i dag annoncerer de debutalbummets udgivelsesdato med en dragende flot musikvideo til andensinglen “Fire Lines”.

Det var i november sidste år, at det danske alternative indiepop-band ØYA så dagens lys, men hovedpersonen bag er efterhånden garvet i branchen. Bandet er nemlig grundlagt af Mathias Holm, der spiller keyboard i Girls in Airports, som har fået mange rosende ord med på vejen, både i Danmark og internationalt. Derudover har Holm også i længere tid været en fast bestanddel af den eksperimenterende popscene via sit arbejde med andre kunstnere som Bisse, Quadron og Broken Twin.

Men inden længe kommer Mathias Holm i form af ØYA til at albumdebutere med Dreams Rewind, der kommer ud på LP og derudover lander på samtlige streamingtjenester den 4. maj. Titelnummeret blev vi allerede præsenteret for tilbage i november, og i slutningen af februar ramte andensinglen “Fire Lines” gaden – en smuk og hjerteskærende sang, omhandlende tabet af en god ven i teenageårene, som nu bliver fulgt op af en dragende og nærmest drømmeagtig musikvideo, skabt af Holm selv.

Dreams Rewind forener en eftertænksom og indadsøgende stemning med en stor og kraftig orkestreret lyd, der bæres frem af Holms inderlige og nærværende vokal, vibrerende guitarer og overvældende synth-flader. Hele albummet er en sammenhængende fortælling med et gennemgående tekstmæssigt tema: om frygt og ufrihed, om en pludselig ro og indsigt. En reaktion på en oplevelse af overfladiskhed i samfundet og i sig selv.

Om albummet fortæller Holm:

“Det blev besættende for mig at lave en stærk helhed og finde min egen lyd. Jeg stiftede større gæld, og min kæreste gik fra mig i processen, men der var ikke noget alternativ for mig. Mens jeg genoplivede mine gamle drømme, blev jeg opmærksom på et slør – drømmenes forskydning af virkeligheden – dét som står i vejen for det simple, jeg gerne vil: At spille musik for oplevelsens og fællesskabets skyld. Da jeg begyndte at skrive sangen ‘Dreams Rewind’ kunne jeg se, at dette var et tema for hele pladen og for mit liv. Derfor blev det titlen.”

Mathias Holm har selv stået for produktionen af Dreams Rewind i sit studie på Mallorca, men pladen er ikke nogen lille produktion, for Holm har nemlig fået hjælp af intet mindre end 30 musikere fra IRAH, I Got You On Tape, DíSA, Girls in Airports, Halvcirkel og Kentaur i processen.

Vi er meget spændte på at høre mere fra albumudspillet. Men hvis du har svært ved at vente på udgivelsesdatoen, kan du opleve ØYA live, når de giver koncert på næste torsdag, og derudover spiller to koncerter mere i maj og juni. De nøjagtige datoer og spillesteder findes herunder:

22.03 – Kulturstationen, Vanløse
05.05 – Album releasekoncert, KB18, København
08.06 Det Kongelige Teater, Gamle Scene

Du kan tjekke musikvideoen til “Fire Lines” ud her:

Tags:
Pernille Vingaard
pernillevingaard@bandsoftomorrow.com