fbpx

Den Københavnbaserede postrock-gruppe ilt deler gribende debutsingle

Foto: Morten Falk

I dag udkommer den fængende og godt og vel syv minutter lange debutsingle, “Monochromatic Fields”, fra det Københavnbaserede postrock-band, ilt.

Bag bandnavnet ilt, finder vi de fire gutter, Mikkel Konyher, Troels Dankert og Piotr Fronek fra trash-rockbandet LSD on CIA og Buster Jensen, der blandt andet er kendt fra navne som Blaue Blume og Guldimund. Det relativt nyetablerede postrockband, med base i København, udgiver i dag debutsinglen “Monochromatic Fields”.

“Monochromatic Fields” er med sin syv minutters længde et alsidigt nummer, der både byder på helt down-beat, lowkey passager, med stille, melankolske klavermelodier og rolige trommer, og i næste øjeblik bryder ud i et råt og tungtrockende stykke, drevet frem af en vild og gennemgribende falset. Den tunge vildskab afbrydes dog kort efter af endnu en lowkey passage med sitrende guitarer og en bagvedlæggende synth-flade, der hen i mod slutningen får følgeskab af en saxofonsolo, som i al sin mystik og dysterhed fremstår utrolig smuk, rå og inderlig. Et euforisk nummer, der inviterer lytteren ind i en meditativ, tranceskabende og surrealistisk drømmeverden.

Dagens nye single bliver en del af en fire-numre-lang EP, der udgives til efteråret. Og ligesom mange andre kunstnere i dag, kan ilt også skrive sig på den udbredte DIY-bølge, for hele EP’en er nemlig indspillet, produceret og mixet af kvartetten selv, ligesom den tilmed udgives via gruppens eget pladeselskab, Embla Records.

Vi glæder os til at følge med på ilts musikalske rejse, og allerede i næste måned følger andensinglen, som udgives i forbindelse med debutkoncerten på KB18 fredag den 18. maj.

Du kan tage et lyt til dagens smukke ilt-udspil, lige her:

Tags:
Pernille Vingaard
pernillevingaard@bandsoftomorrow.com