fbpx

FORPREMIERE: Mellemblond er klar med nye forårstoner og albumannoncering

Foto: Petra Kleis

Efter nogle års stilhed er Mellemblond-lejren endelig begyndt at røre på sig igen. Vi har derfor i dag glæden af at afholde forpremiere på gruppens nyeste udspil, nummeret “Oplyst Af Begær”.

Af flere omgange har Mellemblond bevist, at de har en hel del at byde på. Med en række Steppeulvsnomineringer, og topplaceringer på diverse mediers årslister, står det nemlig klart, at gruppen er en stærk kandidat på den danske musikscene. Manden bag, Kristoffer Munck Mortensen, er tillige af flere omgange blevet fremhævet som en af de bedste udøvende sangskrivere herhjemme, med et talent for at skrive særegen og nærværende lyrik. En evne, der, i forbindelse med de tidligere udgivelser Ude af mine hænder (2009), Elastisk (2011) Lysvågen (2013) og Fra et sted (2015), har høstet store anmelderroser, og ført til en stor fanskare, heriblandt sangskriver-kollegaer som Steffen Brandt og Mikael Simpson, der begge har optrådt sammen med Mellemblond.

Efter et par års pause, er gruppen nu begyndt at give lyd fra sig igen. Det stod klart allerede i slutningen af januar med singlen, “Elsk og bliv elsket”. Nu bliver udspillet fulgt op af det nye nummer “Oplyst Af Begær”, der officielt udgives på alle medier i morgen, men som vi har fået æren af at afholde forpremiere på i dag.

“Oplyst Af Begær” fejer de korte, mørke vinterdage væk, og byder foråret velkommen med friske og funky trommer og bas, der samtidig besidder et vist indievibe, og som hurtigt herefter følges op af Mortensens altomfavnende vokal og eftertænksomme sangtekster. I omkvædet akkompagneres Mortensen af Bjarke Porsmose fra 4 Guys From The Future på kor, inden sangen giver plads til en vild og rå kazoo-solo. Et nummer, der absolut gennemstrømmes af forårsfornemmelser og følelsen af varmere dage. Som Kristoffer Munck Mortensen selv fortæller, er “Oplyst Af Begær”:

“en både kæk, eftertænksom, begærlig forårssang, der sætter af fra det sted der hvor vinteren slutter og nye tanker og ideer begynder at spire inde i knolden.”

Mellemblond annoncerer desuden, at der i kølvandet på den nye single følger et album, som får titlen Guldlokzonen. Ligesom “Oplyst Af Begær”, er albummet produceret af Mads Brinch, der også har arbejdet sammen med navne som TV-2, Bisse og The Asteroids Galaxy Tour. Guldlokzonen vil udkomme fredag den 4. maj, både i en luksus vinyludgave og på samtlige streamingtjenester via det københavnske label, Møs Møs.

Lyt til “Oplyst Af Begær” her:

Tags:
Pernille Vingaard
pernillevingaard@bandsoftomorrow.com