fbpx

The Tallest Man on Earth er klar med anden single fra sit nye musikalske projekt

Foto: Kristian Matsson

Så er der nye toner fra svenske The Tallest Man on Earth, der i dag deler anden single fra sit musikprojekt, When The Bird Sees The Solid Ground.

I sidste måned nærmest spyttede den svenske trubadur, The Tallest Man on Earth, den ene gode nyhed ud efter den anden. Først kunne han nemlig offentliggøre, at han er gået i gang med et nyt musikalsk projekt, der går under titlen When The Bird Sees The Solid Ground. En nyhed, der kom i følgeskab med første single fra projektet, nemlig det fortryllende nummer, “An Ocean”. Men her stoppede det ikke, for samme dag blev det nemlig annonceret, at The Tallest Man on Earth, med det borgerlige navn, Kristian Matsson, giver koncert på Bremen Teater i København torsdag den 4. oktober.

When The Bird Sees The Solid Ground er en musikserie på i alt fem helt nye og originale indspilninger, og i dag følger så andet nummer herfra: “Somewhere in the Mointans, Somewhere in New York”. Et minimalistisk nummer, der stille og roligt bevæger sig afsted på et fundament af indtagende guitarspil og yndefuldt klaver, som ind i mellem får selskab af et fint og flydende blæserarrangement. Hele hærligheden toppes af Matssons behagelige og bjærgtagende vokal og fængende lyrik.

Om det nye projekt og dagens nye single fortæller Matsson:

“Igennem det meste af min karriere har jeg skrevet sange og gemt dem i mine notesbøger og på min optager. Jeg har indspillet noget af de sange – og så ventet et halvt år for at få dem udgivet. Det virkede altsammen adskilt og inddelt, og det har altid slået mig som en smule unaturligt. Selvom sangene var abstrakte og måske naive, så var de altid et resultat af, hvad der skete omkring mig i øjeblikket.

Selvfølgelig skifter de øjeblikke, som vi bliver ældre, og det gør også måden vi bearbejder dem på. “Somewhere In The Mountains, Somewhere In New York” handler om at lære at være mere og mere om at være taknemmelig for de positive ting i livet, store som små, og hvordan man skal acceptere livets omskiftelige natur, om at komme ud af frygten for forandring og nye udfordringer. Men der er øjeblikke hvor fornuften ikke er der; “I don’t want this to happen, please”. Denne sang er et øjebliksbillede som det, og den blev skrevet og indspillet på kun et par timer.”

Vi glæder os til at følge med i resten af musikprojektet. Dagens nye udspil derfra kan du imidlertid høre her:

Pernille Vingaard
pernillevingaard@bandsoftomorrow.com