fbpx

Emil Kruse – Hotel Cecil

Foto: PR
Venue: Hotel Cecil
Dato: Fredag den 18. maj 2018

Emil Kruse skabte fredagsstemning på et udsolgt Hotel Cecil.

Emil Kruse – Hotel Cecil
3.5 / 5 Reviewer
Rating3.5

Der er efterhånden altid store forventninger til alt, hvad Emil Kruse rører ved, og de forventninger blev da også tildels indfriet fredag aften til hans blot andet headliner show. I samarbejde med Oliver på keyboard, Simon på trommer og Jesper på afviklingen skabte han en dansefest på Hotel Cecil.

Aftenens hovedpersonen trådte energisk på scenen med ’’Helt Fint’’ og ’’hvad det er’’, men det var dog først først, da ’’Hver dag’’ kom på, at publikum virkelig satte gang i dansen.

Scenen var sat, og Emil Kruse udstrålede overskud igennem koncerten, blandt andet ved at fortælle anekdoter fra sit eget liv: ’’Sidst jeg var her, der hed det Jazzhouse. Kender i typen, der oversætter alt til dansk? Sådan er jeg, så jeg kaldte det hele tiden Jazzhus, ligesom min morfar kalder cappuccino for kaposino.’’

Den ydmyge og publikumsnære stil klædte Emil Kruse på det udsolgte Hotel Cecil, der med sin kapacitet på 320 mennesker lagde de perfekte rammer for en lidt mere intim koncert. I sin vanlige gadedrengestil, med kasketten trukket godt ned i panden, forsætte han med den lidt mere rolige ’’Ensom’’. Sceneshowet var simpelt, men fungerede, mens Emil Kruse lyrisk for længst havde taget hele rummet med storm.

Han udstrålede overskud, og det kom især til udtryk, da han leverede det nye nummer, ’’Så ved jeg’’, der i min optik er et af Emil Kruses lidt svagere numre, men som livemæssigt ko bag på mig. Det fungerede til nærmest perfektion sammen med bandet.

Som vanen tro (skulle man fristes til at sige) leverede Emil Kruse skarpe hooks og et energisk flow, og man kunne se, at han var på hjemmebane i den by, hvor han finder plads til at være den slumromantiker, han er.

Midtvejs i koncerten blev der bedt om dæmpet lys, og en nærmest akustisk udgave af ’’I dine blå’’ blev fremført. Det var tydligt, at Emil Kruse var overvældet over sin første udsolgte koncert, og det kom desværre til udtryk i hans levering af det stille nummer, hvor enkelte ord lydmæssigt forsvandt.

Kort efter præsenterede han et helt nyt nummer, som han, ifølge ham selv, havde skrevet på dagen. Uden titel blev det leveret med kraft og energi, hvor han efterfølgende ydmygt undskyldte, at han havde glemt broen i nummeret. Det gjorde ingenting, for folk nød det nye nummer til fulde. Et nummer, der sagtens kunne gå hen og blive et nyt hit for den unge gadedreng.

Han forsatte den lidt usikre stil med det nye nummer ’’svært’’, der blev gæstet af Bette. Det var tydeligt, at det var første gang, hun optrådte på en livescene, og det resulterede desværre i en svag vokal. Det skulle dog ikke slå Emil Kruse ud af kurs, og han forsatte lynhurtigt festen ved at trække en af de helt gamle numre op af hatten, ’’Under huden på mig’’, der blev modtaget med klapsalver, inden han spillede et af højdepunkterne på aftenen ’’Hørt fra dig’’, hvor samtlige mennesker i salen sang med.

Setlisten var godt bygget op, og der var både plads til de efterhånden lidt gamle numre, men også de helt nye. Det var tydeligt at se, at rapperen Emil Kruse tør tro på sin sangstemme, og det melodiske univers fortjener at blive hørt med liveband. Især trommerne gjorde sit til at løfte energien i rummet gennem hele koncerten.

I enkelte momenter kunne man godt fornemme en lidt nervøs Emil Kruse. Han ønskede at levere en perfekt koncert for sit publikum, og det lykkedes ikke hver gang. Det er selvfølgelig en skam, men det skal ikke tage noget fra den musikalske fest, og det blev da også understreget af Emil Kruse, der afsluttede det hele med ’’hvorhen’’, der var aftenens helt store højdepunkt. I ren eufori sang hele salen med, og det var den perfekte afslutning på festen, der sendte publikum ud i den Københavnske aftenhimmel.

Tags:
,
Jakob Friis Thorø Lund
jakoblund@bandsoftomorrow.com