fbpx

When Saints Go Machine går sammen med Killer Mike på “ArrowThroughSkinOutOfBlueSky”

Foto: Kristian Emdal

På fredag er When Saints Go Machine klar med deres længeventede It’s A Mad Love-EP, men inden da, holder de os endnu engang til ilden ved i dag at udgive singlen “ArrowThroughSkinOutOfBlueSky”, hvorpå de får besøg af Killer Mike fra Run The Jewels.

Vi skal tilbage til albummet Infinity Pool i 2013 for at finde sidste større udspil fra den danske kvartet When Saints Go Machine. Siden da har der faktisk været mere eller mindre stille i den særegne elektropop-lejr. I starten af sidste måned begyndte de fire Københavnbaserede gutter dog pludselig at røre på sig. Den 4. april udsendte de nemlig singlen “ZeroFrame”, første singleudspil i godt og vel fem år, og annoncerede samtidig en helt ny EP-udgivelse med titlen It’s a Mad Love, der vil se dagens lys nu på fredag.

I dag, to dage før det længeventede EP-udspil, er When Saints Go Machine så på pletten igen, denne gang med andensinglen “ArrowThroughSkinOutOfBlueSky”, hvorpå de får besøg af den amerikanske rapper Killer Mike fra hiphop-duoen Run The Jewels. Det er ikke første gang de to navne går sammen i studiet, og om samarbejdet med den danske kvartet, udtaler den anerkendte rapper:

“This is a band I love as a fan and respect as an artist and hope we collab the rest of our careers as each one seems to get better. We sound grand together.”

Med sidste singleudspil kunne When Saints Go Machine fortælle, at de på den kommende EP har udfordret og udvidet deres unikke og dragende elektroniske univers, hvor forskellige udtryk og genrer vil blive afprøvet, blandet, bøjet, bundet og vredet på kryds og tværs på de fem nye numre. Herom fortæller forsanger Nikolaj Manuel Vonsild:

“‘It’s A Mad Love’ er lydmæssigt mere fri af form end tidligere udgivelser. Teksturen og gentagelserne spiller en vigtigere rolle end den klassiske opbygning. Det er om noget en atmosfærisk udgivelse hvor progressioner er

bestemt af naturlighed både hvad angår lyd og lyrik.Det er et mål at nå til et punkt hvor intet er optimeret I forhold til at gøre det nemmere tilgængeligt ud fra andre parametre end at vi alle deler samme følelsesspektrum, så måske vil det også ramme andre end os selv.”

“ArrowThroughSkinOutOfBlueSky” også kvartetten ud i hidtil ukendt farvand og placerer dem på ny i en klasse for sig, hvor overvældende og mystiske synthesizers-lag og hårdtslående beats omslutter og sammenbinder Vonslids skrøbelige og særegne vokal med Killer Mikes attitudefulde rap. When Saints Go Machine har med det nye single-udspil uden tvivl endnu engang formået at kreere et værk, som lytteren ikke kan undgå at blive fuldstændig opslugt af.

Fornyligt kunne de fire gutter desuden annoncere, at de om præcis et år, nemlig den 2. maj 2019, vil give en fortryllende koncert i Konservatoriets koncertsal sammen med Copenhagen Phil. Men du kan heldigvis også opleve dem inden da, for det er nemlig også blevet annonceret, at kvartetten skal give koncert ved dette års Roskilde Festival, Heartland Festival, SPOT Festival og Musik i Lejet.

Du kan fordybe dig i dagens nye samarbejde mellem When Saints Go Machine og Killer Mike herunder:

Pernille Vingaard
pernillevingaard@bandsoftomorrow.com