fbpx

Saveus – Roskilde Festival 2018

Foto: Simon Zahrtmann
Scene: Orange
Tidspunkt: Onsdag den 4. juli kl. 18.00

Saveus beviste deres værd som musikere, men de manglede det sidste performanceelement for at åbne Orange Scene med manér.

Saveus – Roskilde Festival 2018
3.5 / 5 Reviewer
Rating3.5

Onsdag eftermiddag åbnede festivalpladsen til Roskilde Festival for første gang, og fra værterne på Orange Scene kunne man fornemme, at det var et særligt år af flere grunde: For det første havde Roskildes legendariske hovedscene, Orange Scene, 40 års jubilæum, og for det andet havde de to humpende gummidyr, som mange kunstnere gennem tiden har kommenteret på i publikum, Alien & Ko, 20 års jubilæum. Der var altså noget at fejre denne dag, og det var der ligeledes for Saveus, som stod overfor deres karrieres hidtil allerstørste koncert.

Musikalsk imponerede Saveus da også gennem hele koncerten. De kom fattet ind på scenen, lod sig ikke påvirke af den store menneskemængde, og spillede virkelig, virkelig tjekket fra allerførste tone.

De startede dog med nummeret ”Erase My Mind”, som på mig virker som et lidt skævt valg til en åbningskoncert på Orange, hvor man skal fange publikum helt fra start. Publikum skulle da også lige med, før de begyndte at juble rigtig energisk over de fire unge drenge på scenen.

Det var første gang jeg oplevede Saveus live, og jeg blev blæst bagover af deres musikalske evner. Ikke mindst Martin Hedegaards, hvis vokal stod om muligt endnu mere knivskarpt end på hans indspilninger, og som viste et stort overskud ved i flere sange som “Watch The World”, at fyre imponerende synthsoloer af.

Dog var det som om noget meget væsentligt manglede. Hvor var det ekstra, som Saveus havde gjort ud af koncerten til netop denne lejlighed?

Som sagt spillede de fejlfrit, hvilket i sig selv er imponerende for et forholdsvist nyt band, men den musik og det setup de bragte, kunne i princippet lige så godt have været spillet på et hvilket som helst andet spillested i Danmark.

Saveus’ musik indeholder et enormt stort og bredt lydbillede, hvor især kraftfulde korstemmer som i ”Everchanging”, og blæserstykker som i “Himalaya” dominerer. Spørgsmålet er, hvorfor de så ikke netop havde taget fysiske blæsere og et kor med i dagens anledning?

Dette ubesvarede spørgsmål endte med at tage en del af luften ud af ballonen for mig, og det efterlod mig med en halvtom fornemmelse, selvom jeg havde været vidne til et musikalsk show uden lige.

Saveus er et rigtig godt liveband, og det beviste de også onsdag aften. Men det var simpelthen ikke nok til at brillere til en åbningskoncert på Orange Scene.

Ditte Nebeling
dittenebeling@bandsoftomorrow.com