fbpx

Bliv klogere på Limelight Music: En dansk-udviklet streaming-app, som parrer upcoming-kunstnere med en relevant målgruppe

Foto: PR

Der er en ny spiller på markedet for streamingtjenester. Den er dansk, den er gratis, og så er den udelukkende henvendt til upcoming-artister, der kæmper med at nå en relevant målgruppe, og nysgerrige lyttere, der førhen har følt sig lost i den store musiksuppe, opdagelsen af ny musik til tider kan føles som.


Sponsoreret af

Der var mange, der var mødt op i Radisson, Aarhus’ Room 4 om eftermiddagen den 11. maj, hvor SPOT + afviklede et oplæg om den nye, danske streaming-app Limelight. “Limelight er musikstreaming-appen til opdagelse af upcoming artister. Her bliver lytteren automatisk matchet med ny musik på baggrund af sin egen personlige smag,” stod der i beskrivelsen af oplægget, som de to grundlæggere Anders Nygaard og Qadar Ahmed og Head of Music Relations, Freja Becker Anthonsen stod for. I lokalet sad blandt andet flere upcoming-musikere, som var nysgerrige på, hvad denne nye app vil kunne gøre for deres karriere, for det er præcis denne gruppe af musikere, holdet bag har satset alt på at hjælpe.
Her er svarene på nogle af de spørgsmål, du som artist, lytter, brancheperson eller bare nysgerrig, måske sidder med.

Hvem og hvad


Virksomheden er ikke mere end to år gammel. Den blev stiftet i 2016 af Anders Nygaard og Qadar Ahmed, som begge studerede Global Business Informatics på IT-Universitet, men udvikles nu af et 13-mand stort hold af både programmører, musikbranchefolk og forretningsudviklere.
Under et år efter stiftelsen af virksomheden, blev Limelight lanceret for artisterne i foråret 2017. Siden da har mere end 800 danske upcoming-artister uploadet deres musik på platformen. Appen for lytterne blev lanceret i marts måned i år til både Android og iOS.
Den grunlæggende vision bag virksomheden er tredelt og består i dels et ønske om at demokratisere musikindustrien, som vi kender den i dag, dels at gøre Limelight til det globale go-to-sted, når det kommer til opdagelse af ny musik fra undergrunden, og dels at gøre tilværelsen nemmere for de nye musikere, der har talentet til et gennembrud, men ikke nødvendigvis når ud til deres potentielle fans.
Limelight er således en platform, hvor upcoming-artister og nysgerrige musikelskere finder hinanden på baggrund af en dybdelærende algoritme, som matcher lytterens personlige musiksmag med musik på platformen. Der findes masser af dygtige upcoming-artister, som aldrig kommer ud til deres relevante målgruppe, og det er det grundlæggende problem, Limelight skal søge at hjælpe artisterne med. Samtidig ligger der også efterhånden en uoverskuelig opgave for lytteren, når han eller hun skal opdage ny musik, og man skal ofte igennem en række uvedkommende numre, før man rammer en artist, der matcher ens præferencer.
Konceptet er tænkt som en demokratisk streaming-oplevelse, hvor den kollektive lytterskare kvalitetssikrer musikken. Ved at rate numrene, bliver de sange, der er højst ratet eksponeret hyppigere for lytterne end dem med lavere rating. På den måde vil Limelight give magten tilbage til lytterne, som er det grundlæggende i demokratiseringtanken.
At sige, at der er fart på, er en underdrivelse, og udover de 800 danske upcoming-musikere, der allerede har fået øjnene op for appen, har holdet bag Limelight også fået opmærksomhed udefra. Den største anerkendelse kom i slutningen af juni måned 2018, hvor investerings- og udviklingsselskabet Capnova A/S færdiggjorde en millioninvestering af Limelight Music. Inden da havde holdet dog i 2017 allerede vundet National Startup Competition i kategorien Mobile & Web, blevet nomineret til IVÆKST-prisen i kategorien Årets Unge Håb og sikret en partnerskabsaftale med KODA, så Limelights artister kan tjene penge på deres streams.

Hvordan og hvorforMatchet mellem lytter og artist sker helt automatisk på baggrund af lytterens musiksmag, som en algoritme lærer at kende ved at analysere den måde, lytteren interagerer i appens såkaldte ‘Personal Radio’, som billedet ovenfor viser (altså rating-systemet). Her kan lytteren ‘like’ eller ‘dislike’ de tracks, han eller hun bliver præsenteret for. Ved at trykke ‘dislike’ føres man straks videre til det næste track, og ved et ‘like’ spiller sangen til ende og gemmes i ens personlige spilleliste. Algoritmen analyserer løbende lytterens mønstre, og derfor vil den følge med, selvom lytterens præferencer ændrer sig over tid.
Modsat etablerede steaming-tjenester som Spotify, Apple Music og Tidal, henvender Limelight Music sig udelukkende til upcoming-musikere. På den måde kan tjenesten siges at bevæge sig mere i retningen af Soundcloud, men hvor man på Soundcloud kan stå over for det problem ikke at vide, hvilken kunstner man skal søge på, gør Limelight-algoritmen det for dig, så du egentligt bare skal trykke “play” og lade opdagelsen begynde. Artisterne får gratis adgang til data-feedback og tjener gennem det førnævnte KODA-samarbejde penge på deres streams. På den måde støtter lytterne undergrundsmusikken direkte, hver gang de lytter til et nummer, som de desuden gør gratis og reklamefrit.

Derudover


Tjenesten henvender sig ikke udelukkende til lyttere og artister, men også til musikbranchen. Den primære indtægtskilde bliver således salg af adgang til det web-baserede A&R og booking-værktøj Limelight Analytics, som består i et data dashboard med adgang til et fuldt overblik over upcoming-landskabet. På den måde kan pladeselskaber, bookingbureauer og forlag få indsigt i den aktuelle upcoming-scene og benytte det som redskab i eksempelvis en booking- og rekruteringsproces.
Er du fortsat nysgerrig på tjenesten eller ønsker du at oprette en profil, så kan du blive klogere på hjemmesiden her.
Hent Limelight app’en her:

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com