fbpx

10 hurtige til… Lydmor

Foto: Neal McQueen


I dag udkommer andet album fra danske Lydmor. I den forbindelse har vi stillet hende 10 hurtige. Tjek dem ud og lær elektro-dronningen bedre at kende.

Det nye album fra Jenny Rossander, bedre kendt som Lydmor, er på gaden i dag. Med I Told You I’d Tell Them Our Story søger hun at inddrage sin lytter i et univers, der på mange måder agerer en dannelsesrejse, og som afspejler kunstnerens egen, længerevarende rejse til Shanghai. Fortællerformen i albummet er inspireret af det cirkulære narrativ, og musikken i sig selv er mere elektronisk kraftfuld end på debutalbummet Y fra 2015. Dette kan ligeledes spores tilbage til Lydmors oplevelser i Shanghai:

“Jeg laver jo elektronisk musik, så det er helt paradoksalt at jeg aldrig havde gået på club før jeg tog til Shanghai. Det udtryk, jeg kultiverer og giver næring er jo født sådanne steder og jeg fik nærmest en epifani første gang, jeg var i byen derovre. Elektronisk popmusik kommer til udtryk på én helt anden måde på en klub, ligesom ravere har en herlig nørdet tilgang til at gå i byen, hvor de kan gejle hinanden op om bass drop, hihat, etc. Det blev jeg fascineret af.”

“Jeg ønskede ligeledes at fange Shanghai visuelt i neonfarver på min hud i mønstre og nuancer, der skal illudere byens skyline. Et visuelt udtryk, der harmonerer med det hårdere, clubbede in-yr-face musikalske udtryk, jeg ligeledes har implementeret i musikken qva de mange techno-raves, jeg var til.”

Her er de 10 hurtige, du skal kende til om Lydmor, inden du lytter til hendes nye album:

Tre ord, der beskriver min musik er…

… Sneaky, følelsesladet, detaljeret.

Jeg begyndte at lave musik fordi…

… Jeg havde en fascination af at få folk til at føle. Det har jeg altid haft. Jeg ser musik som en af de vildeste former for forbindelse imellem mennesker. En pause fra ensomheden.

Jeg får inspiration fra…

… Bøger og moderne installationskunst. Jeg kan godt lide at trække inspiration fra andre kunstarter, end den jeg selv laver. For tiden læser jeg rigtig meget Siri Hustvedt, som er en fantastisk norsk forfatter, jeg virkelig kan anbefale.

Den bedste koncert, jeg nogensinde har spillet var…

…. Jeg tror, jeg vil fremhæve min koncert på Roskilde i år. Jeg lavede et stykke Performance Art sammen med dramaturgen Amanda Linnea Ginman og fem skuespillere. Det er noget af det vildeste, jeg nogensinde har lavet.

Det fedeste sted, jeg kunne forestille mig at spille, er…

… Jeg vil virkelig gerne spille en koncert ved glaspyramiden på Louvre. Eller på toppen af en pyramide.

Hvis jeg ikke var musiker, var jeg…

… Filminstruktør eller forfatter.

Mit yndlingsband/artist lige nu er…

… REZZ!!!!! Jeg elsker, elsker hendes produktioner. Det er noget af det fedeste elektro, jeg nogensinde har hørt.

Det vigtigste for mig, når jeg laver musik er…

… At det, jeg laver, er interessant. Jeg prøver ikke at tænke for meget på, om det bliver succesfuldt. Men det er nødt til at være interessant.

Når folk lytter til min musik, skal de…

… Græde lidt, grine lidt, kysse lidt, elske lidt.

Mit nye album er…

…. En historie, ulig noget du har hørt før. Et mysterium.

Tags:
Martin Rahbek
martinrahbek@bandsoftomorrow.com