fbpx

Britiske Sam Fender er på banen med ny single forud for EP-udgivelse til november

Foto: Jack Whitefield

Det tegner lovende for det EP-udspil, vi har i vente, fra den unge britiske rockmusiker Sam Fender, der sammen med EP-annonceringen netop har sluppet singlen “That Sound”. 
Sam Fender er opvokset i Tyneside i det nordøstlige England – et sted der i den grad har inspireret det indierockende talent. I stedet for kærlighedssange, som synes oplagte at skrive for en ung knægt i 20’erne, formidler han tanker og observation, han har gjort sig om diverse samfundsforhold, der ikke altid er, som de burde være.
Singlen “Dead Boys”, som også er titlen på den kommende EP, behandler således det tabubelagte emne om mental sundhed og mænd, der begår selvmord, og det er motiveret af nære bekendte derhjemme, han har mistet på den måde.
Ligesom “Dead Boys” er den nye single “That Sound” en hårdtslående reminder om, at rocken lever i bedste velgående. Den energiske trommeintro, det fængende guitarspil, den karakteristiske vokal og fede breaks mellem omkvæd og vers er alt sammen med til at opbygge et helt igennem catchy rock-anthem med stadionpotentiale.
Om nummeret, som i går havde premiere via Radio 1’s ‘Hottest Record in the World’, siger Sam Fender:
Simply put, That Sound is a celebration of music, but it’s also a not-so-subtle middle finger to the naysayers that tend to rear their heads as soon as things start to work out for you, especially back at home. Music was always ever present when I was growing up, and it’s continued to be the most important and intrinsic part of me. It kept me from going off the rails as a kid and it gave me rare purpose and self-confidence that I couldn’t find from anything else.
Vi glæder os til at se, hvad fremtiden bringer for Sam Fender, udover EP’en Dead Boys, som lander den 20. november i år.
Lyt til “That Sound” her:

Tags:
Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com