fbpx

Danske Goss slipper R&B-banger forud for kommende november-EP

Foto: Rasmus Weng Karlsen

Den danske artist Goss teaser den kommende november-EP med singlen “There’s Just So Much a Heart Can Take”, hvor artisten har teamet op med en anonym, men spændende gæst. 
Så er der igen nye toner fra den danske elektrosoul-artist Goss, der tidligere på måneden imponerede med den eksperimenterende og legende musikvideo til septembersinglen “Fever Ray”. Nu er han tilbage med endnu et vellydende track “There’s Just So Much a Heart Can Take” forud for den kommende EP Homeland Security, der langes over disken den 9. november.
Goss debuterede i 2017 med EP’en Healthcare, og allerede fra start var det tydeligt, at det er legende og eksperimenterende projekter, der eksekveres fra kunstnerens hånd. Bag kunstnernavnet finder vi den tidligere Reptile Youth-forsanger Mads Damsgaard Kristiansen, der nu har rettet fokus på sit soloprojekt. Med “There’s Just So Much a Heart Can Take” serverer han en solid omgang R&B, hvor det laid-back beat føres frem af den bølgende synth og Goss’ luftige, forførende vokal.
Om “There’s Just So Much a Heart Can Take” forklarer Goss:
– Når man er meget væk fra nogen man elsker bliver den digitale verden på en eller anden måde vigtigere. Jeg er ret optaget af at forsøge at skrive smukke ting om den digitale verden. Altså gøre den mere poetisk. Jeg har nok altid synes at den var lidt steril. Men det er som om den ligeså stille er begyndt at blomstre for mig. Det er en gennemgående ting på min kommende EP Homeland Security. Og også en stor del af den her sang.
På det nye track bringer Goss en overraskende detalje, når en ukendt kvindelig vokal baner sig vej henover de bløde R&B toner. Alligevel lyder vokalen og kvindens grin, der cirkulerer rundt i nummerets afslutning, dog en smule velkendt. Kunne det mon være Goss’ stjernekæreste (der starter med M og slutter med Ø), der er på spil? Vi ved det ikke, og vi tør næsten ikke at gætte!
I forbindelse med udgivelsen af Homeland Security-EP’en den 9. november, har du mulighed for at opleve den danske elektrosoul-artist in-concert, når han den 10. november holder releasekoncert på det københavnske spillested Jolene.
Du kan høre Goss’ nye R&B-banger her:

Tags:
Sofie Axelsen
sofieaxelsen@bandsoftomorrow.com