fbpx

Danske Lemon Palace langer groovende godter over disken på den dugfriske single “Nothing Real”

Foto: Petrine Prien

Groovy, sensuel og dansegarant! Det er ord der beskriver det nyeste skud på stammen fra den københavnske indiepop-duo Lemon Palace, der i dag er på banen med deres andet singleudspil “Nothing Real”.
Den danske duo Lemon Palace er i dag på banen med deres andet singleudspil “Nothing Real”, der udkommer i kølvandet på den P3-spillede debutsingle Cactus. Bag kunsternavnet finder vi de to gutter Alex Rudniak og Frederik Engell, der siden gymnasietiden har udarbejdet og udviklet et lækkert groovy lydunivers. Duoen lufter desuden planerne om at de næste år slipper en splinterny EP, og til dét vil vi bare gerne sige – ja tak!
Det er svært ikke at lade foden droppe i takt med beatet, når tonerne fra “Nothing Real” flyder over højtalerne. Det pulserende rytmeunderlag akkompagneres af bløde synth-strøg, florlette vokaler og rigelige mængder groovy, vandrende bas. Som toppen af kransekagen har duoen hentet hjælp fra den lungebårne afdeling, når der drysses super sprød saxofon ud over nummeret. En lummer og dragende detalje, der understreger sangens tematiske kredsen om “forelskelsens omskiftelige væsen”.
Ifølge Lemon Palace er det netop forelskelsens uforudsigelige spil, der er i fokus på “Nothing Real”:
– Overgivelsen til forelskelsen er interessant. Fortabelsen. ’Nothing Real’ er en ode til forelskelsen, hvor vi ønsker, at man skal give sig hen til den drømmende og letsindige stemning. I teksten maler vi nogle klare og konkrete stemningsbilleder, såsom det at hoppe ind i et Folkevognsrugbrød og suse ud af landevejen. »We could drive away in a T1/ and get lost in pain and truth«. Musikalsk er ’Nothing Real’ en frisk sag, hvor det organiske møder det syntetiske. Den er fuld af små detaljer, så man forhåbentlig opdager nye ting i sangen hver gang man hører den.
Den tilhørende video er et simpelt værk, hvor få – men effektive – visuelle elementer er i spil. Mens et fjernsyn sender brogede billeder af duoens optræden, er der fyret godt op under de skvulpende, rødlige lavalamper (i bedste 90’er-00’er-stil, må vi tilføje!). Det rød-lilla farvetema understreger singlens lettere lumre stemning, og videoens simple setup giver godt med plads til duoens sprøde toner.
Den nye Lemon Palace-single er et perfekt soundtrack til din fredag aften – du kan høre (og se) “Nothing Real” her:

 

Tags:
Sofie Axelsen
sofieaxelsen@bandsoftomorrow.com