fbpx

Loyle Carner bryder stilheden med ny stærk single og video

Foto: Charlie Cummings

Efter halvandet års stilhed fra den 24-årige brite Loyle Carner, er der endelig langet nye lækre toner over disken. Den følsomme hiphop-artist er denne gang gået sammen med fellow-briten Jordan Rakei om nummeret “Ottolenghi”, der udkom tidligere i dag.
Den unge rapper Loyle Carner slog igennem med debut-EP’en A Little Late i 2014 efterfulgt af 2017-albummet Yesterday’s Gone, og lige siden har britens musikkarriere været støt stigende. Ud over at være nomineret til prestigefyldte priser som BRIT Awards (hvor han sidste år vandt for ‘best british solo artis’) og Mercury Prize, er han gået hen og blevet en markant skikkelse på den engelske hiphopscene.
Den lidt specielle titel på det nye hiphop-track er inspireret af den israelsk-britiske mesterkok Yotam Ottolenghi. Loyle Carner blev på en togrejse med sin familie testet i sin viden om Ottolenghi’s kogebog “Jerusalem”, og det blev inspirationen til det nye track. Det lyder lidt specielt, men ikke hvis man kender til Carners kærlighed for madlavning. Udover at han tit har ytret, at han ville være kok, hvis ikke han var rapper, så har han også i en årrække nu kørt projektet Chili con Carner, som er en form for madlavningsskole for børn med ADHD.
“Ottolenghi” skydes i gang af et melodisk og følsomt klaverriff, der cirkulært kredser om den unge brites rap-sekvenser. Det er et laidback og flydende track, der i omkvædet toppes af med Jordan Rakeis klare og luftige vokal. Sammen med Loyle Carners præstation efterlader nummeret en drømmende, skvulpende og rolig fornemmelse.
Det er en ganske simpel musikvideo, der følger den nye Loyle Carner-single, og scenen udspiller sig i et tog, hvor Loyle Carner er omgivet af forskellige passagerer gennem rejsen. Her bruges der en række visuelle virkemidler til at danne rammerne for et simpelt, men spændende, grafisk setup.
Vi er ret begejstrede for Loyle Carners nye udspil – du kan høre “Ottolenghi” her:

Læs vores store interview med Loyle Carner fra hans første visit i Danmark sidste år her.

Sofie Axelsen
sofieaxelsen@bandsoftomorrow.com