fbpx

Ugens Uimodståelige // Uge 41

Foto: SOAK // PR

Ugens Uimodståelige er vores bud på de svedigste nye sange udgivet inden for den seneste uge af artister fra både ind- og udland, store som små, indie og etablerede. Om du er til pop, hiphop, rock, elektronisk eller et eller andet midt imellem, så er der forhåbentligt guf at hente på playlisten.

SOAK – “Everybody Loves You”

“Everybody Loves You” er nok det smukkeste nummer, du kommer til at have hørt hele ugen – og næste uge med, og måske også ugen efter. Den kun 22-årige irske musiker SOAK, med det borgerlige navn Bridie Monds-Watson, har kreeret den smukkeste alternative popsang med det hårde, relaterbare tema; selvbedrag. “Everybody wants you” synger hun gennemtrængende i omkvædet, efterfulgt af negationen “Not me today, cause I’m done”. Det er hjerteskærende, lige indtil den drømmende og opløftende bro tager over med teksten “Everybody loves you, and I do too”. Det lyer corny. Det er det overhovedet ikke, og det tegner sindssygt lovende, for hvad vi kan vente os af kunstnerens nye musik efter debutalbummet Forgot How To Dream fra 2015.

Haiku Hands & True Vibenation – “Squat”

Okay, det her track er nok ikke et af dem, du normalt vil finde på vores platform, men der er et eller andet ved Haiku Hands, vi ikke kan stå for, lige meget hvad de sender ud i verden. Den australske trio, som på dance-tracket her er gået sammen med gruppen True Vibenation, er et af de navne, du virkelig skal holde øje med på scenen for både elektronisk musik og alternativ pop. Det var singlerne “Jupiter” og “Not About You” gode bevis på. “Squat” bevæger sig helt hen i det yderste dansehjørne på sådan en helt klassisk club-måde. Måske det kan være en humoristisk indie-agtig udfordring til DJ Snakes seneste Cardi B, Selena Gomez- og Ozuna-samarbejde “Taki Taki”.
Australiserne sætter forresten ild i dansegulvet den 3. november på Ideal Bar.

Loyle Carner & Jordan Rakei- “Ottolenghi”

Der har været stille fra den britiske rapper Loyle Carner på det seneste. Den stilhed har han nu brudt på smukkeste vis med Jordan Rakei-samarbejdet “Ottolenghi”. En stille, neddæmpet raphymne med et klassisk singer-songwriter-agtigt omkvæd leveret af Rakei. Lydbilledet er blødt, soulet, lidt jazzet og meget Loyle Carner-isk med sin overlegne, men ydmyge, triumf af en rapeksekvering.

Ellers tilføjet:

Maggie Rogers – “Light Out”
Kurt Vile – “Yeah Bones”
Free Nationals – “Beauty & Essex (feat. Daniel Ceasar & Unknown Mortal Orchestra)”
Benal – “Lampeskærm”
Ry X – “Untold”
Little Dragon – “Lover Chanting”
Parcels – “withorwithout”
Slowthai – “Rainbow”
ALMA – “Cowboy”
Astrid S – “Emotion”
Lukas Graham – “Not A Damn Thing Changed”
Ella Mai – “Gut Feeling (feat. H.E.R.)”
Middle Kids – “Salt Eyes”

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com