fbpx

Ugens Uimodståelige // Uge 42

Foto: MØ // Fryd Frydendahl

Det er fredag i dag, og det betyder, at det er weekend lige om lidt – eller måske allerede? Det betyder også, at vores spilleliste med de mest uimodståelige danske og internationale nye hits er blevet opdateret. 
På denne uges udgave af Ugens Uimodståelige finder du nyt fra MØ, Khalid og Empress Of, som alle har smidt enten en EP eller et album på gaden i dag. Vi har valgt nogle af deres stærkeste singler og fremhævet dem herunder. Men på den fulde liste finder du også lækre tunes fra andre nordiske kunstnere som Miriam Bryant, Amanda Delara og Ea Kaya, fra spanske Baywaves og fra amerikanske The 1975. Vi kommer således hele vejen rundt på den internationelle palette af artister, du bør kende til – og hvis ikke, kan du i hvert fald lære dem at kende igennem vores liste.
Hør den i bunden af artiklen eller gå direkte på Spotify og følg Bands of Tomorrows Uimodståelige, så du hver fredag kan blive opdateret med nye perfekte hits til weekenden.

MØ – “I Want You”

Hvis det skulle være gået forbi din næse, er danske som sagt ude med sit nyeste albumskud på stammen i dag. Udgivelsen hedder Forever Neverland og indeholder et hav af musikalske perler, frembragt på en måde som kun Karen Marie Ørsted kan gøre det. Én af de perler er “I Want You”, som er havnet i toppen af vores liste. Nummerets smooth guitar-groove lægger ud, efterfulgt af knips og lyden af MØs fantastiske røst. Det hele bygger langsomt op med en perfekt stemning til når du bevæger dig ud i den friske efterårsluft og nyder dagens sidste solstråler. Og så kommer omkvædet med den helt rigtige følelse af overvældende overskud, som fylder hele kroppen.
Ej, men for dælen, hvor er vi dog bare klar til weekend nu.

Khalid & Empress Of – “Suncity”

Den amerikanske pop-komet Khalid spytter simpelthen bare nye singler ud hele tiden. I den seneste tid har det mest været som featuring på andre kunstneres pophits, og den populære R&B-klingende stjerne er at se mange steder på hitlisterne. Men i dag har han faktisk smidt en EP på gaden, som er lidt i en anden boldgade. På Suncity, som indeholder syv tracks, er de store pop-produktioner blevet skiftet ud med mere melankolske og lowkey vibes. En helt hudløs Khalid har taget det ned i gear og skruet op for inderligheden. Selv kalder han det for “start of a new era” på sin facebook-side.
Hele EP’en fortjener et lyt, men til vores liste har vi valgt titelnummeret, som trods alt har den varmeste klang med sydlige noter i både groove, tekst og instrumentation. Med på nummeret er den skønne Empress Of, hvis udtryk går enormt godt i spænd med Khalids evigt blødsødne R&B-vokal.

Empress Of – “I Don’t Even Smoke Weed”

Og netop ovennævnte Empress Of har også scoret sig en plads i top 3 på vores liste med hendes egen udgivelse “I Don’t Even Smoke Weed”. Her er vi i den minimalistiske afdeling af poppens verden. Med en upbeat feeling og blød instrumentation er den stemme, som vi allerede har fået kendskab til på “Suncity”, i hovedsædet – lige indtil omkvædet tager over med et synth-baseret riff og MØ-lignende opråb (og ja, det er næsten for meget, at der er sammenhæng mellem alle tre sange i denne uges fremhævede – nu mangler vi bare at finde ud af, at MØ er inspireret af Khalid eller noget i den stil).
Kvinden bag stemmen hedder Lorely Rodriguez, og hun er halvt fra USA og halvt fra Honduras. Heraf kommer måske den særlige vibe i Khalid-samarbejdet?
Uden at lyde som en gentagelse af mig selv vil jeg her tilføje, at “I Don’t Even Smoke Weed” – ligesom “Suncity” – er et udpluk fra en større produktion, der er på gaden i dag. Empress Of har udgivet sit album nummer to, Us, og ja, det fortjener altså også et lyt – i hvert fald hvis du kan lide viben i dén her single.
PS: Er du helt vild med sangerinden, kan du opleve hende live den 19. marts i Lille VEGA.
Godt at du har weekend lige om lidt, så du kan nå at tjekke alt den fede, nye musik ud, hva?

Ellers tilføjet:

Du kan jo starte med vores liste, som foruden de tre ovenstående tracks ser sådan her ud:
Amanda Delara – “Soldiers”
Jack Prince – “Reckless”
Miriam Bryant & NEIKED – “How Did I Find You”
Ea Kaya – “Don’t Complicate It”
Allen Stone & Jamie Lidell – “Taste of You”
Dermot Kennedy – “Power Over Me”
Zara Larsson – “Ruin My Life”
Sleepy Tom & Sophia Black – “Move”
The 1975 – “It’s Not Living (If It’s Not With You)
Baywaves – “Over Time”
Ólah Bliss – “Right Here”
Balí – “Won’t Regret”
Friendly Fires – “Heaven Let Me In”
Hør den her eller på Spotify. God weekend!

Martin Rahbek
martinrahbek@bandsoftomorrow.com