fbpx

Ugens Upcoming: ARES

Foto: Louise Krag Mortensen

Ugens Upcoming byder på velkomponerede, tunge elektropop-toner. Den københavnske duo finder stor inspiration i musikbranchens stærke kvinder, som MØ, Charli XCX og Taylor Swift og knokler lige nu for at færdiggøre deres kommende debut-EP. Tag godt imod ARES!


Sponsoreret af

Vi har tidligere luftet vores begejstring for den københavnske duo ARES, og er glade for i dag at kunne præsentere dem som denne uges upcoming. Bag kunstnernavnet gemmer sig Line Mortensen og Louise Væver Andersen, der i juni måned skød det musikalske eventyr i gang med debut-singlen “Strangers”. Siden har duoen udgivet den slagkraftige august-single “Lost My Mind”, og lige rundt om hjørnet venter den tredje ARES-single “All I See”, der ser dagens lys allerede på torsdag!
Der er tung, melodisk elektropop på menuen, når ARES flyder ud af højtalerne, og de unge københavnere har brugt lang tid i studiet på at finde frem til deres helt særegne lyd. De tunge lydelementer går hånd i hånd med sangenes mørke og følelsestunge lyrikunivers, der oftest er forklædt i tyk, elektronisk pop.
Lige nu arbejdes der på højtryk for at færdiggøre den kommende debut-EP, der forhåbentligt lander senere i år. Vi glæder os i hvert fald til at smide EP’en på højtaleren når den lander, og anbefaler klart at du giver tonerne fra den københavnske duo et lyt. Du kan lære ARES-artisterne meget bedre at kende nedenfor, hvor vi har stillet dem et par spørgsmål.

Hvem er ARES?

Vi er en pop-duo bestående af Line Mortensen og Louise Andersen med base i København.

Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

Vi har ikke som sådan én helt klar lyd. Den udvikler sig meget fra sang til sang. Men vi kaster ofte vores kærlighed på de mere mørke og elektroniske dele af popmusikken. Der må gerne være nogle tunge elementer i musikken. I selve sangskrivningen har vi også en tendens (har vi selv bemærket) til at skrive om de mere “sindssyge” sider af de følelser, som man kan gå rundt med. Det har virkelig været en udfordring for os at skrive en ægte kærlighedssang, det er dog lykkes – og den udkommer på torsdag!

Hvordan startede I?

Vi mødte hinanden på Den Rytmiske Højskole i Vig. Efter opholdet flyttede vi begge til København, og begyndte så småt at skrive lidt sange sammen. For omkring to år siden besluttede vi os for at tage sangskrivningen lidt mere seriøst, og efter lidt tid endte det ud med, at vi startede ARES.

Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver jeres musik?

Det starter oftest med, at vi hver især kommer med nogle små skitser og ideer, som vi mødes og arbejder videre på sammen. Vi sidder tit med sangene af flere omgange og rewriter for at få det helt rigtige resultat.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

Vi har helt klart nogle navne, som altid går igen på vores playlister, og som også er navne vi får meget inspiration fra – blandt andet Lorde, NAO, MØ, Charli XCX og Taylor Swift.

Hvad er på jeres pladespiller lige nu?

Hvis vi skal nævne et par sange, som vi hører lige nu, så er det ‘God Is A Woman’ med Ariana Grande, ‘Messy’ med Kiiara, ‘Soul Be Gone’ med Pil, ‘PYNK’ med Janelle Monáe (Shoutout til alle de seje kvinder!).

Hvad er I i gang med lige nu?

Lige nu er vi ved at færdiggøre vores debut EP, som er planlagt til at udkomme senere på året. Vi er også så småt ved at få planlagt nogle koncerter i det kommende år, og skal til at øve op med vores band.

Hvad er drømmen?

Puha, der er mange drømme! Den største er selvfølgelig at få en masse succes med vores musik. Der er mange “smådrømme” som milepæle på vejen: at vores EP bliver godt modtaget, at blive spillet i radioen, at blive booket til nogle fede koncerter osv. Men de helt store drømme findes jo nok på de store scener, at spille udsolgte koncerter, spille på festivaler og at få en masse fans, og forhåbentligt samarbejde med nogle af de kunstnere, som vi selv er fans af!

Indspilning, øvelokalet eller koncert – hvad foretrækker I?

Lidt af det hele. Vi har ikke været så meget ude at spille endnu, men vi har et fantastisk band, så tiden i øveren og til koncerter er altid sjov! Men selve sangskrivnings-processen vægter også tungt, da det er her, vi virkelig kan dykke ned i sangene, som jo bærer hele projektet.

Hvis I kun måtte vælge én af jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

Lige nu må det være vores seneste single “Lost My Mind”. Den har eksisteret i mange versioner efterhånden, men vi er så glade og tilfredse med hvordan den endte, og vi synes, at den bare skal smides på alles pre-party playlister, så folk får lyst til at tage i byen, når de hører den.
(BONUS: Vi er også vilde med vores næste single, “All I See”, som udkommer på torsdag!!)

Hvis I ikke skulle lave musik, hvad skulle I så lave?

Tja, vi studerer jo begge to ved siden af musikken, men mon ikke at vi begge to ville ende med nogle jobs med relation til musik og kultur på den ene eller anden måde. Vi holder begge to meget af musikbranchen, og der er jo masser af spændende jobs, som ikke nødvendigvis er at være musiker!

Hør gratis musik ved at hente Limelights app her:

Tags:
Sofie Axelsen
sofieaxelsen@bandsoftomorrow.com