fbpx

Her er de danske demobands til næste års by:Larm Festival

Foto: Selma Judith//Carla Eleonora Feigenberg

Der er repræsentanter fra en bred vifte af genrer i puljen med danske demobands til by:Larm Festival 2019.
Festivalsæsonen synes kun lige at være stoppet, før vi igen bliver forkælet med annonceringer fra højre og venstre (behøver vi nævne NorthSide og Roskildes foreløbige gaveregn?). I de lidt mindre størrelseforhold, når det kommer til festivalplakater, finder man by:Larm Festival i Oslo. Selvom navnene på plakaten er mere eller mindre ukendte, er festivalen stor inden for sit felt af showcase- og branchefestivaler (den kan nok bedst beskrives som Norges svar på SPOT Festival), og den har gennem tiden præsenteret et hav af navne, som nu pryder de helt store festivalprogrammer. Således har vi eksempelvis oplevet navne som Astrid S, Billie Eilish, Maggie Rogers, Scarlet Pleasure og Lewis Capaldi på den norske festival, hvor blandt andre også MØ, Lukas Graham og Cashmere Cat har spillet.
Vi annoncerede tilbage i september, at tilmeldingen for demobands, der drømte om at spille på festivalen, var åben, og i dag er sløret løftet for, hvilke danske navne, juryen sender afsted.
Valget er faldet på Aarhus-hiphopperne MONTI, som allerede har brilleret på blandt andet UHØRT, SPOT og Roskilde Festival, den alternative poprock-kunstner Roxy Jules, som i starten af oktober udgav albummet Roxy Jules VI, de groovie, solbeskinnede gutter i den alternative trio Motorique, og det spirende nye pophåb Selma Judith, som har fået en ordenligt portion (velfortjent) hype i kølvandet på debutsinglen “Kind of Lonely”.
Juryen har i år bestået af Allan Skov (Friendly PR), Louis Tvede (Universal Music), Vincent Dreyer (Sony Music) og Gustav Foss (Friendly PR).
by:Larm Festival 2019 løber af stablen i Oslo fra den 28. februar til 2. marts.

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com