fbpx

Her er vinderne af Music Moves Europe Talent Awards 2019

Foto: Rosalía// PR

Bishop Briggs, Smerz, Rosalía og Albin Lee Meldau er blandt de artister, der med en Music Moves Europe Talent Awards følger i fodsporene på artister som Adele, Mumford and Sons, Sigrid, Christine and the Queens, Disclosure og Dua Lipa. 
Der er gået lidt tid, siden de nominerede til Music Moves Europe Talent Awards 2019 blev annonceret på årets Reeperbahn Festival. Inden for kategorierne Pop, Rock, Electronic, R&B/Urban, Hiphop/Rap og Singer/Songwriter var artister som franske Her, britiske Pale Waves, norske Smerz, spanske Rosalía, norske Boy Pablo, islandske Reykjavíkurdætur og danske Soleima blandt de nominerede.
Music Moves Europe Talent Awards er en prisuddeling organiseret af branchefestivalerne Eurosonic (ESNS) og Reeperbahn Festival i samarbejde med en række partnere, som du kan tjekke ud nederst i artiklen. Med en grundlæggende vision om at ændre på skævvridningen af karrierer, der udspringer fra den anglo-amerikanske scene versus den europæiske, er det EU-fondede program sat i værks for at fremme mere europæisk talent.
Du har måske tidligere hørt om den såkaldte European Border Breakers Award (EBBA), som sidste år havde blandt andre Sigrid, Alma, Skott, Alice Merton og danske Off Bloom på vinderlisten, og det er denne pris, der i fremtiden erstattes af Music Moves Europe Talent Awards.
Der er udvalgt i alt 12 vindere, og de går nu videre i konkurrencen om “public choice”-prisen, som publikum stemmer om online. Der bliver her udvalgt én vinder per kategori, som bliver offentliggjort til en ceremoni onsdag den 16. januar under Eurosonic Festival i Groningen, Holland.
Juryen, der har peget på de 12 foreløbige vindere, har i år bestået af: Huw Stephens (vært på BBC Radio 1), Julia Gudzent (Festival programmer Melt!), Katia Giampaolo (CEO Estragon Club Italy), Kristian Kostov (vinder af European Border Breakers Award [EBBA] + Public Choice Award 2018) og Wilbert Mutsaers (Head of Content, Spotify Benelux). Eurosonic-booker Robert Meijerink og Reeperbahn-booker Bjørn Pfaar sidder som henholdsvis Chairman og Vice-chairman for juryen.
Vinderen kan se frem til en pris på 5.000 euro til promovering og turné, optrædener på Eurosonic og et skræddersyet udviklingsprogram.

Vinderne er (markeret med fed):


Pop
Her (fr)
Soleima (dk)
Bishop Briggs (gb)
Lxandra (fi)
Rock
Pale Waves (gb)
Warhaus (be)
Pip Blom (nl)
Naked Cameo (at)
Electronic
Fais (nl)
Smerz (no)
Stelartronic (at)
Solo Ansamblis (lt)
R&B/Urban
Témé Tan (be)
Cosha (ie)
Aya Nakamura (fr)
Rosalía (es)
Hiphop/Rap
Ace Tee (de)
Eddy De Pretto (fr)
blackwave. (be)
Reykjavíkurdætur (is)
Singer/Songwriter
Albin Lee Meldau (se)
Boy Pablo (no)
Avec (at)
Fil Bo Riva (it)
Music Moves Europe Talent Awards er organiseret af Eurosonic og Reeperbahn Festival i samarbejde med: Yourope, Independent Music Companies Association (IMPALA), International Music Managers Forum (IMMF), Liveurope, Live DMA, European Music Exporters Exchange (EMEE), Digital Music Europe (DME) og mediepartnerne European Broadcasting Union (EBU) med støtte fra The Dutch Ministry of Education, Culture and Science, Province of Groningen og the City of Groningen.
Awarden er implementeret i tæt samarbejde med Den Europæiske Kommision og er finansieret af Creative Europe.

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com