fbpx

PREP teamer op med Vulfpeck-medlem og Michael Jackson-guitarist på nyt, sprødt udspil

Foto: Kenya Abe

Den London-baserede firkløver, PREP, sendte i fredags en ny EP på gaden, der går under navnet Line by Line. På titelnummeret har de indgået et fuldstændig fabelagtigt samarbejde med Vulfpecks Cory Wong og den tidligere MJ-guitarist, Paul Jackson Jr.
Lad os præsentere dig for dit nye yndlingsnummer. Det hedder “Line by Line”, og er sat sammen af et vaskeægte dreamteam – nemlig de fire britiske gutter i PREP, som har slået pjalterne sammen med Vulfpecks Cory Wong og manden, der har ageret guitarist for intet mindre end stjerner som Michael Jackson, Whitney Houston og The Temptations (ja, listen er lang, men du kan nok fornemme, hvad det er for en liga, vi har med at gøre), Paul Jackson Jr. – som dog ikke er i familie med The King of Pop.
PREP er i sig selv et bemærkelsesværdigt band, sammensat af fire gutter med vidt forskellige musikalske baggrunde. Den ene er hiphop-producer, den anden er klassisk komponist, den tredje er DJ, og den fjerde er singer-songwriter, og har skrevet sange for blandt andre Drake, Kwabs og Foxes. Sammen har kvartetten en misundelsesværdig evne til at fusionere elementer fra R&B, funk og jazz sammen til skøn, feel-good, laidback pop.
PREP debuterede tilbage i 2015 med numre som “Sunburnt Through the Glass” og “Cheapest Flight”, og fulgte trop med EP’en Futures i 2016, der hurtigt scorede mere end syv millioner streams på Spotify, fik airplay på Beats og Radio 1, ligesom Chance the Rapper og AlunaGeorge remixede numre fra udspillet. I sommers landede EP’en Cold Fire, der altså nu er blevet fulgt op af fredagens EP, Line by Line – så det er nogle talentfulde og produktive gutter, vi her har med at gøre.
Udover gæstemusikerne på titelnummeret, finder vi også gæstemusikere på EP’ens singleforløber, “Don’t Look Back”, i form af Shownu og So!YoON!, der ligeledes tager sig godt ud sammen med London-gruppen.
Tracket “Line by Line” fortjener dog lige lidt ekstra opmærksomhed – ikke kun på grund af det fabelagtige samarbejde, men også på grund af den gennemsyrende smooth-hed, som nummeret lægger ud med helt fra første sekund. Her mødes vi nemlig af et slentrende beat, der emmer af coolness og et catchy fløjtetema, som hurtigt får selskab af en flirtende baslinje og funkgeniet Cory Wongs og den levende legende Paul Jacksons Jr.’s charmerende guitarmelodier. Hele den soulede og glædespredende herlighed krydres med en sikker og iørefaldende vokal. Ja, det er simpelthen opskriften på lækkerhed, PREP her har fremtryllet.
Ovenpå EP-udgivelsen drager PREP ud på en turné, der både tager dem til USA og Asien. Men lad os da lige krydse fingre for, at kvartetten finder vej frem til det ganske danske land i en overskuelig fremtid. Indtil da, kan du slå benene op og nyde livet til “Line by Line” herunder – og så vil vi på det varmeste anbefale, at du lytter til resten af EP’en bagefter.

Pernille Vingaard
pernillevingaard@bandsoftomorrow.com