fbpx

Little Simz imponerer endnu engang med den nye single “101FM”

Foto:  Jack Bridgland

“101FM” har netop haft premiere på Apple Music Beats 1.

Vi har været meget begejstrede for de singleudspil, den britiske rapper Little Simz har serveret i løbet af 2018. “Offence” var et brud med den konventionelle formel for hiphop og mainstream-musik i det hele taget, som alligevel gik rent ind med finurlig instrumentering og eksperimentelle melodi- og rytmesekvenser. “Boss” pegede i samme retning af en kreativ artist, der er lige glad med dine forventninger til hiphop anno 2018. 

Den instrumentale underlægning i den nye “101FM” bærer igen en stor kreative rolle i Little Simz’ musikalske univers og sender lidt ligesom på “Offence” tankerne i retning af mere østlige himmelstrøg.

Little Simz med det borgerlige navn Simbi Ajikawo kommer dog fra Nordlondon og er siden albumdebuten i 2015 stormet frem på den britiske hiphop-scene, som hun krydrer med en gedigen omgang jazz-indflydelse. Også nogle af de mest prominente stjerner verden over har kastet kærlighed efter den 24-årige rapspire, og hun har således turneret med blandt andre Gorillaz og Anderson .Paak og fået skulderklap af artister som Lauryn Hill og Kendrick Lamar. 

Den hurtige udvikling i Simz’ karriere danner også tema for den nye single “101FM”, hvor hun rapper om at gå fra vækstlagsstatus og mere eller mindre ukendt karakter til at være en af de mest hypede artister, som ja… tager på turné med Gorillaz og premierer sin musik på Beats 1. 

Lyt til den nye single her:

Tags:
Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com