fbpx

Seks koncerter du skal glæde dig til på Walthers Musikcafé i februar og marts

Foto: Farveblind // Morten Rygaard

Præsenteret i samarbejde med

Walthers Musikcafé har siden 2012 været en selv-beskrevet “hyldest til anti-dagligdagen”, og det hyggelige forsamlingshus i hjertet af Skanderborg huser mindst to koncerter om ugen. Vi har samlet en liste over de seks fedeste koncerter den kommende tid, der kan hjælpe dig med at søge tilflugt fra dagligdagen.

Youngblood: Baby Bino, Yung Asti, Michael Williams, Lillebittebock

Fredag den 15. februar

Konceptet “Youngblood” er Walthers’ fejring af de helt unge kunstnere, der først lige er begyndt at slå rødder på den danske musikscene, og denne aften får du hele fire urbane spirer for éns pris.
22-årige Baby Bino og Yung Asti på 16 kommer begge fra rapkollektivet 25/8 og giver den gas på scenen solo. Det gør Michael Williams bogstaveligt talt også med hans første officielle single “Gas”, som vi også skrev om, da den udkom i slutningen af sidste år. Til sidst har vi Lillebittebock, der leverer hiphop med dybe tekster om hans liv, som ikke altid har været let, hvilket han blandt andet rappede om på singlen “40”, som du kan læse mere
om her.

Youngblood: Ea Kaya, Artifact Collective

Fredag den 2. marts

Hvis du ikke kan få nok af det unge blod, kan du faktisk allerede efter to uger igen opleve nye danske talenter på Walthers’ scene.
Denne gang er der tale om Ea Kaya, der fangede Danmarks opmærksomhed med singlen “Don’t Complicate It” og sin optræden på SPOT Festival sidste år, og lige nu er aktuel med debut-EP’en Fragile But Strong As Hell, som udkom i januar.
Det andet navn på aftenens program er Artifact Collective, hvis debutsingle “Light Blue” ivrigt blev spillet på P3 sidste år. Kollektivet består af seks venner, og de har blandt andet allerede spillet deres R&B sange for fuldt hus på Hotel Cecil.

Bette

Torsdag den 7. marts

Bette debuterede i starten af 2018 med nummeret “Forstår dig nok en dag”, som blev produceret sammen med rapperen og den faste arbejdsmakker Emil Kruse. I sommer udkom det charmerende sommer-nummer “Darling” sammen med hendes første musikvideo, og den 19. oktober kom hun med seneste udgivelse: dobbeltsinglen “Væk / Ikke Længere”.
Bette var på vores liste over 19 danske navne, som du skal holde øje med i 2019, så hold øjnene åbne, når hun indtager Walthers’ scene til marts.

Farveblind

Fredag den 15. marts

Farveblind er ikke uvante til at stå på en scene. Faktisk blev de hurtigt infamøse i den danske undergrund for deres intense energi som live-performere, og duoen har arbejdet sig stødt fremad siden. Hvad der startede med shows på Smukfest, Roskilde og SPOT, udviklede sig gennem adskillige samarbejder med udenlandske kunstnere til shows på spillesteder i det meste af Europa og tilmed Kina og Thailand.
Nu tager de på deres første Danmarkstour og slår et stop forbi Walthers, hvor vi håber, de medbringer al den berygtede energi.

Turquoise Sun + support

Lørdag den 23. marts

Turquoise Sun skal også på tourné til foråret, og de skyder den i gang på Walthers Musikcafé. Tournéen er i forbindelse med debutalbummet Synthesia, som udkommer den 12. april. Turquoise Sun har allerede udgivet forløber-singlen “Luminosity”, som du kan læse mere om her. Hvis det ikke var forsmag nok, vil koncerten på Walthers formentlig inkludere numre fra det kommende album på setlisten. Bandet kommer til at spille med support, hvis navn vi endnu ikke har fået løftet sløret for.

IAMJJ

Torsdag den 28. marts

Melankolien er tung og stemmen dyb, når IAMJJ‘s oprigtige og følelsesladede sange kommer på. Den kun 25-årige danske sangskriver lyder allerede, som om han hører til på scenen på et røgfyldt lille spillested i sydstaterne, både med hans dybe, hæse stemme og de tunge emner, som hans sange kommer ind på som tvivl og død. IAMJJ skal på touren for første gang spille uden band og vil med egne ord “pille trøjerne og bukserne af sangene”.

Charlie Jagd
charliejagd@bandsoftomorrow.com