fbpx

PREMIERE: Aarhusianske Rigmor hylder Michael Strunge i første udspil

Foto: Peer Jon Ørsted

Den nye danske indiegruppe fra smilets by er ude med deres allerførste udspil: En live session med nummeret “Det er ved at komme igen”, der hylder og fortolker digteren Michael Strunges univers.

Dansksproget, melankolsk pop – det er sådan Rigmor beskriver sig selv. Den århusianske kvartet består af Sarah Wichmann på vokal sammen med guitaristen Oliver Stewart, bassisten Victor Sousa og Lasse Lykke på trommer. Gruppen har eksisteret i mindre end et år, og udgiver – ganske utraditionelt – en live session som deres allerførste udspil. På “Det er ved at komme igen” fortolker de Michael Strunges digt af samme navn. Idéen til fortolkningen kom fra Victor Sousa, og det er inspireret af afmagten i det moderne samfund, der også fungerede som drivkraften bag mange af Strunges digte.

Videoen er tydeligt DIY, men det glemmer man, lige så snart Sarah Wichmann forfører én med en overlegen vokal og ordene:
»Det er ved at komme igen, som det kommer hvert år / Pludselig er jeg her, og jeg ved, at det er for sent.«

I det hele taget er “Det er ved at komme igen” en fin fortolkning med referencer til den lyd, rockgenren havde i de år, Strunge stadig var i live. Mon ikke han ville have været godt tilfreds med fortolkningen fra den aarhusianske gruppe, som vi i øvrigt anbefaler dig at holde et videre godt øje med.

Hvis du kan lide, hvad du hører, kan du glæde dig over, at der er en debutsingle på vej, som kommer forud for Aarhus-gruppens debut-EP.

Tags:
Johanne Nedergaard
johannenedergaard@bandsoftomorrow.com