fbpx

Ugens Upcoming: $cottie Rack$

Foto: Lasse Uttrup

Rapperen med de hårde ord oppe fra nord har én vej, og det er fremad.

$cottie Rack$ er en ung rapper, der er opvokset i Aalborg og har haft musikken tæt på sig hele livet. Efter at have set sin far sidde med forskellige redigeringsprogrammer, fik den nordjyske kunstner blod på tanden. Ingredienserne til en god lyd er freestyle og en god vibe, og ud fra det har han produceret sit debutalbum Inevitabilis, der udkom den 22. februar. Der er ikke så meget pis med $cottie Rack$ – han siger tingene, som de er og pakker det ikke ind. Det kan man høre i lyrikken på sangene, som man ikke skulle tro var af dansk afstamning. Rapperen formår nemlig at lave produktioner, der har en international lyd og en rap, der kører med 100 km/t. Vi har fået lov til at stille ham nogle spørgsmål, så du kan lære ham lidt bedre at kende.

Hvem er $cottie Rack$?

– Mit navn er Alex Larsen og kommer fra Aalborg, hvor jeg er født og opvokset. Jeg er 18 år gammel og $cottie Rack$ er mit andet jeg. Alex snakker ikke så meget om sig selv eller noget, men $cottie fortæller det hele, som det er. At lytte til min musik er egentlig en bedre måde at lære mig at kende på. Stadigvæk mig selv selvfølgelig – fortæller bare hvordan jeg ser på det selv.

Hvordan vil du beskrive din lyd?

– Jeg laver jo meget forskelligt musik. Jeg kan finde på at lave straight up clean rap, men jeg kan også godt synge engang imellem. Nogle gange laver jeg noget mere hårdt shit i stil med scarlxrd og Zillakami.

Hvordan startede du?

– Jeg startede med at producere og gå op i musik, da jeg var 8-10 år, så er jeg bare blevet ved lige siden. Det første program, jeg brugte til at producere med, var Reason. Min far viste mig det – han har lavet musik i mange år, og hjalp mig med at finde ud af det.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

– Min sang “Cash” er 100% freestyle, jeg havde intet skrevet ned. Nogle gange er det det, jeg gør, og andre gange starter jeg med en tekst jeg har skrevet… Det er meget forskelligt, hvordan jeg gør det. Men den vigtigste ting for mig er viben.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

– Tory lanez, Travis Scott, Kanye West, Tame Impala og Kendrick Lamar. Der er selvfølgelig også en masse andre, men i forhold til mit album som jeg har ude nu, er det dem jeg har fået mest inspiration fra.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– Meget forskelligt, jazz, rap, funk og en masse andet forskelligt. Jeg hører alt slags musik.

Hvad er du i gang med lige nu? (på musikfronten)

– Mere R&B-lignende ting, og noget meget hårdt shit. Jeg eksperimenterer med en masse forskellige ting lige nu.

Hvad er drømmen?

– Drømmen er at få en karriere inden for musik, at kunne leve af det og at det var det eneste jeg skulle tænke på. Hvis der ikke var musik, ville der ikke være noget mig.

Hvis du kun måtte vælge én af dine/jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– 11:11 fra mit nye album Inevitabilis – det er helt klart min favorit, fordi flowet og teksten kom flydende og naturligt til mig, i mens jeg freestylede. Elsker bare sangen på grund af viben og teksten.

Johanne Nedergaard
johannenedergaard@bandsoftomorrow.com