fbpx

Canadiske Merival er ude med melodramatisk single forud for kommende debutalbum

Foto: Jen Squires

Toronto-baserede singer/songwriter Merival laver finurlig folk-pop og følger i næste måned sin anmelderroste EP op med debutalbummet ‘Lessons’.

Sangerinde og sangskriver Merival med det borgerlige navn Anna Horvath imponerede tilbage i 2016 med sin anmelderoste debut-EP Lovers, der trækker på den traditionelle singer/songwriter-stil med enkle guitar- og melodiarrangementer. Med den gode tekst i fokus og Horvaths fine stemme ligger musikken sig op Joni Mitchell og den tidligere Bon Iver musik.

Merival dyrker den romantiske og dybtfølte stemning, som også viser sig på kunstnerens nyeste single “No Brakes” fra det opkommende debutalbum Lessons, som lander den 21. juni.
Nummeret har en mere eksperimenterende lyd, skifter mellem minimalistiske stykker med bløde jazz-akkorder til mere storslåede distortede-guitar passager. Merival fortæller selv om sangen:

Med denne sang, ønskede jeg at blive deprimeret igen, så jeg kunne skrive “bedre” musik. Der er klart en ironisk distance. Det er vildt at tænke, at jeg som 20-årig skrev denne sang og allerede tænkte ‘åh gud, jeg har peaket’ – en smule melodramatisk.

Merivals finurlige univers er også tydelig på musikvideoen til nummeret, hvor sangerinden får skræddersyet sin egen ballon.

Tags:
Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com