fbpx

girl in red får en ud-af-kroppen oplevelse i ny musikvideo

Foto: Jonathan Vivaas Kise

Den norske indie-spirre er ude med en ny single, der har en mere minimalistisk lyd og et smådystert budskab.

girl in red er på mange måder en stor stemme indenfor sin egen generation. Vi oplevede første gang girl in red på dette års by:Larm festival i Oslo, hvor hun slog benene væk under os med sin skæve charme og stærke optræden sammen med sit band. Bag kunstnernavnet gemmer 19-årige Marie Ulven sig, som startede projektet hjemme på teenageværelset i Horten i Norge. De optagelser, hun lavede derhjemme, er nu blevet sendt ud til verden, hvor hun synger om livet som ung millenial, der specielt har temaer som mentalt helbred og homoseksualitet på dagsordenen.

I går aftes klokken 22.00 udgav hun sin nye single “dead girl in the pool.” med en tilhørende musikvideo til. I musikvideoen ser vi Marie Ulven vågne op dagen efter en vild fest, hvor hun tømmermændsramt og forvirret går rundt i hjemmet for til sidst at opdage sig selv flyde rundt ude i husets pool – stendød. Lyden består kun af akustisk guitar i versene, og den minimalistiske lyd klæder Ulvens vokal godt og giver sangen et mere nøgent og følsomt udtryk. Dog bliver det hele løftet op i til et vildt teenagefest-niveau i det catchy omkvæd, hvor hele bandet går på med el-guitar, trommer og drømmende kor.

I det hele taget balancerer både musikken og videoen fint mellem det følsomme og vilde, det døde og det levende, og det klæder girl in red godt at kaste sig ud i nogle lidt mere surrealistiske fortællinger, som rækker lidt højere op og længere ud end fortællingerne som ung teenagepige. Se videoen her.

Tags:
Johanne Nedergaard
johannenedergaard@bandsoftomorrow.com