fbpx

Clutch – Copenhell 2019

Foto: Daniel Madsen
Scene: Hades
Dato: Fredag den 21. juni kl. 21.30

The Mob Goes Wild! Wild wild! Clutch kom, spillede, festede og efterlod så publikum i eufori. Det var hamrende effektivt, og deres beskidte og støvede rockhits blev spillet med så stor en selvtillid, at det var tæt på umuligt ikke at blive smittet af det.

Clutch – Copenhell 2019
4.5 / 5 Reviewer
Rating4.5

Jeg må komme med en personlig udmelding, og det er, at Clutch er det fedeste og smarteste hard-rockband, man finder derude lige nu. Udover at de spiller støvet og tæskesej bluesrock filtreret igennem en kæmpe spillelyst, som bandet i stor grad viste denne aften, så har de også styr på, hvad det er, der er så tillokkende ved rockmusikken: festen.

Frontmand Neil Fallon er derudover en virkelig undervurderet tekstskriver. Gennem stor humor sætter han lys på bizarre mennesker og samfundets besynderlige mangler. Der en anden tilgang til tekstskrivning, end hvad man måske ser hos andre bands, der spiller med den samme rene rockenergi, hvilket da også for alvor kom til udtryk på deres seneste udgivelse Book of Smart Decisions, som var godt repræsenteret til deres aftenshow på Copenhell.

Det var dette høje humør, som de tog med sig på scenen. Deres største mål med koncerten var, at publikummet skulle have en fed blueset rockfest fyldt med beskidte soli, tørre trommer og brølende vokaler. Som en ekstra overraskelse kom sangeren Randy Blythe fra bandet Lamb of God, som spillede lige før Clutch. Blythe lagde en imponerende raspende vokal under en af Clutches sange, som faktisk fungerede og gjorde Clutches koncert til en helt særlig oplevelse.

Det tog Clutch cirka to sange, før de fik bluesrock-toget kørende, og de havde i starten svært ved at få publikummet i gang. De første sange var ret så ligegyldige rocknumre, som tydeligvis ikke sagde de fremmødte noget. Men efter de med kæmpe overskud fik spillet ”How to shake Hands” om en uovervindelig politiker, der bliver valgt til præsident i USA uden det store besvær, havde de fået fyldt deres ustoppelige hardrock-fartøj med den pureste rockenergi og kørte derefter derudaf. Publikum startede fællessang og klappede selv med, uden at bandet skulle gøre noget for at få dem til det.

Der var ingen særlige problemer, og Clutch fik vist, hvorfor de er et af de smarteste og dygtigste rockbands, der findes derude. Bandet, der stod mellem to gigantiske bands i form af Lamb of God og Slipknot, sørgede for at gøre sig bemærket på årets Copenhell med en fantastisk performance.

Alle billeder: Daniel Madsen

Kaare Schou Nygård
kaareschounygard@bandsoftomorrow.com