fbpx

The Minds of 99 – Heartland Festival 2019

Foto: Jonatan Nothlev
Scene: Greenfield Stage
Tidspunkt: Lørdag den 1. juni kl. 01.00

Hele familien Danmarks favorit live-band gæstede Heartland Festival som hovednavn fredag nat. Det blev til endnu en smukt veludført koncert – præcis ligesom alle de andre.

The Minds of 99 - Heartland Festival 2019
3.5 / 5 Reviewer
Rating3.5

Midt om natten mellem fredag og lørdag summer hele festivalpladsen af aktivitet. Efter en næsten regnfri og til tider decideret lun dag er hele Heartland Festival samlet på pladsen foran Greenfield Stage. Sådan føles det i hvert fald, da vi klokken 00.30 må stille os godt 30 meter fra scenen, der er højtideligt pyntet op med kæmpe, røde bannere og de karakteristiske sorte silhuetter.

Vi har på vejen derhen joket meget med den nærmest kult-lignende status The Minds of 99 har fået samlet omkring sig – og netop på grund af den status har jeg også haft meget svært ved at finde ud af, hvad jeg skal skrive i denne anmeldelse. For landet ligger sådan: The Minds of 99 er utroligt dygtige live. Deres sange gør sig rigtig godt i formatet, specielt foran et kæmpe publikum, hvilket de altid har. Alle ved, at Minds er et navn man skal se live, og de er i den grad også brandet på deres fantastiske optrædener.

Og de leverede da også præcis, hvad vi bliver lovet på indpakningen: Niels Brandts vokal sidder lige i skabet, med en kraft der er skabt til et stort publikum, og sangene er som skabt til det taknemmelige publikum, der med stor indlevelse smukt synger med på “Ung Kniv”, “K Før Ærlighed”, “Alle Skuffer Over Tid”… ja, alle sangene! Det er få bands, der har formået at have en så konsistent succes, hvor nærmest hver eneste nummer er en crowd-favourite.

Til gengæld vil jeg gerne argumentere for, at den kæmpe hype og velvillighed de modtager fra publikum, godt kan være et skud i foden i sidste ende. De har fundet en formel, der virker, men det er et farligt spor at føle sig tilpas på. Hele koncerten kørte på skinner, og sangene lød da også så godt, at det næsten kunne være indspilninger, men der var ikke plads til udskejelser eller noget af den spontanitet og kontakt mellem publikum og band, der gør en koncertoplevelse virkelig magisk.

Brandt forsøgte en gang imellem at hype publikum op, men de mange (mange!) forskellige variationer af »Går det godt Heartland!?« og »Kæft hvor er det en magisk aften« føltes meget tomt og nærmest pre-nedskrevet. Det føles mest som om, vi har hørt en The Minds of 99-playliste på utroligt gode højtalere, og nu også kan prale med at have set Danmarks vigtigste live-band i levende live.

Forstå mig ret, det var en god koncert, men den manglede noget personligt, en forbindelse til publikum. Lige nu fungerer det rigtig godt for The Minds of 99 og hvem ved, måske bliver det ved med det. Men jeg håber virkelig, at de ikke falder for meget ned i dét ene spor, for de er en gruppe sindssygt dygtige musikere, der har rigtig meget at byde på – og det ville være ærgerligt at miste publikum, fordi alle i Danmark til sidst kommer til at have været til den samme koncert.

Charlie Jagd
charliejagd@bandsoftomorrow.com