fbpx

The Psyke Project – Copenhell 2019

Foto: Majbritt Press
Scene: Pandæmonium
Dato: Lørdag den 22. juni kl. 22.15

På denne lørdag havde du muligheden for at se en The Psyke Projects genforening for en aften. Det danske harcore-band spillede med glæde, overskud og et kæmpe raseri, der viste, at bandet har eksisteret på et andet niveau end mange andre bands, dengang de turnerede og skrev musik.

The Psyke Project – Copenhell 2019
4.5 / 5 Reviewer
Rating4.5

Jeg nåede desværre aldrig selv at opleve The Psyke Project stå på en scene sammen, inden de besluttede sig for at sætte en stopper for bandet med en eftersigende uforglemmelig og historisk koncert for fem år siden. Men så er det heldigt for mig, at Copenhell og The Psyke Project gerne ville stable en unik koncert på benene, kun for Copenhells gæster.

Koncerten var en magtdemonstration af et af dansk metalkanons mest genkendelige navne. Den sene aftenkoncert fremstod som en kæmpe hyldest til bandets historie og musik, hvor alle foran Copenhells mindste scene viste, at koncerten skulle gøres til en helt igennem uforglemmelig koncert for bandet selv, men også for den 10-årige metalfestival.

Den hjernedøde energi, som bandet spillede med, blev skabt og opretholdt gennem bandets tonstunge kvalitetskompositioner. Hovedessensen i The Psyke Project er den vilde og massive gennemtæskning af hele kroppen, hvor de rungende trommer og de grufulde guitarer markerer pludselige energiudladninger. Og til aftenens koncert havde de fuldstændig styr på, hvordan de kunne få alle med på deres Hardcore-tsunami.

The Psyke Project viste den imponerende sammensmeltning af den hektiske post-hardcore lyd og den tæskeseje Sludge metal, som skulle have gjort bandet til et essentielt koncertband. Der var ingen fingre at sætte på bandets liveform, da de spillede som havde de aldrig været væk.

Eller også var der tale om det modsatte: At The Psyke Projects stærke performance netop skyldes, at de har væk i så lang tid. De spillede med en kæmpe sult, og gæsterne til aftenens koncert viste på samme måde et kæmpe mod på at skråle og smadre med. Det førte til, at The Psyke Projects sanger kastede mikrofoner ud til publikum, som svarede igen ved at skrige og skråle med på bandets sange. Man kunne vel kalde det for en slags meget ond The Psyke Project-karaoke.

The Psyke Project fik i hvert fald vist, hvorfor de har været et højt elsket metal act. Mennesker der ikke kendte særlig meget til deres musik og først har lært den at kende de seneste år fik på dette års Copenhell muligheden for at se en stærk, rasende og livsbekræftende koncert.

Alle billeder: Majbritt Press

Kaare Schou Nygård
kaareschounygard@bandsoftomorrow.com