fbpx

Jungle – Roskilde Festival 2019

Foto: Simon Zahrtmann
Scene: Arena
Tidspunkt: Fredag den 5. juli kl. 16.00

Jungles koncert var en tro kopi mod deres indspilninger, og selvom de fik startet en fest for det taknemmelige publikum, manglede magien.  

Jungle – Roskilde Festival 2019
3 / 5 Reviewer
Rating3

Den London-baserede duo, Jungle, består af Josh Lloyd-Watson og Tom McFarland på henholdsvis guitar og keyboard, og på scenen gæstes de af yderligere fem musikere; en trommeslager, en bassist, en guitarist og to korsangere.
Sammen laver de solbeskinnet, disco-soul med groovy rytmer og falsetvokal, hvor især det firestemmige kor er karakteristisk for Jungles lyd. 

Jungle gæstede Roskilde første gang tilbage i 2015, året efter udgivelsen af deres selvbetitlede debutalbum, hvor de gav et hæsblæsende og energisk show. Derfor var forventningerne forud for denne koncert også høje, hvor Jungle denne gang skulle vise, hvordan sangene fra deres andet album, For Ever, udgivet sidste år, lød live. 

Og Jungle startede da også koncerten med albummets første to numre, “Smile” med de karakteristiske ‘jungle’-trommer, og “Heavy, California”, som opnåede stor popularitet forud for udgivelsen af For Ever. Sangene fra andet album var klart bedst repræsenteret, men Jungle spillede også flere sange fra debutalbummet foran deres taknemmelige publikum,  som jublede med samme iver, hver gang endnu en sang blev sat i gang.

Bandet spillede alle numre til perfektion, og de lød præcis som på pladen. Det var imponerende, men i længden også en smule ærgerligt. 
Gennem stort set hele koncerten savnede jeg, at Jungle ikke bare gengav deres indspillede numre, men at de også tilføjede noget ekstra.
Omkring midtvejs i koncerten lovede Josh Lloyd-Watson endda, at koncerten havde endnu et niveau, men det viste sig desværre ikke at være tilfældet

Grunden til den manglende magi kan desuden skyldes flere ting: For det første var de to frontmænd meget fastlåste i deres setup, fordi de henholdsvis spillede keyboard og guitar og sang begge to. Derudover har Jungles sange stort set samme stemning og groove, og når de så ‘blot’ bliver spillet som på pladen, bliver koncerten en ensformig oplevelse.   

Lidt ekstra fik publikum dog drysset ud over sig, som da overgangen mellem “Platoon” og “Crumbler” blev igangsat af en funky percussionsolo, og da den kvindelige korsanger fik lov at shine i “Casio”. 

Derudover sluttede koncerten klart på toppen, da bandet i træk spillede hittene “Busy Earning” og “Time” fra første album – de kunne dog med fordel have sluttet i omvendt rækkefølge for at opnå størst mulig energi til sidst. 

Jungle formåede desværre ikke at leve op til niveauet fra deres besøg i 2015, men de startede stadig en fest for det glade publikum.   

Ditte Nebeling
dittenebeling@bandsoftomorrow.com