fbpx

Redaktionen guider: Dem skal du opleve på Musik i Lejet 2019

Foto: Emil Kruse // Ivan Boll

I aften løber den nordsjællandske festival af stablen, og har du stadig lidt svært ved at overskue, hvem du skal svinge vejen forbi, kommer vi her med nogle gode bud.

Udover artister som Ea Kaya, Hans Philip og Selma Judith, som alle tre blæste vores anmeldere bagover på dette års Roskilde Festival, byder Musik i Lejet også på en masse andre spændende artister. Blandt andre dreampop kvintetten Lowly, den unge popartist KOPS, som står bag hittet “Salvation” – for ikke at glemme Alex Vargas og spændende hiphopacts som Ravi Kuma og Artigeardit. Vi har samlet 15 øvrige artister, du ikke må gå glip af på dette års Musik i Lejet Festival.  

Torsdag

Hjalte Ross

Hvornår: Torsdag den 18. kl. 18.15
Hvor: Bodega

Første dag på festivalen starter blødt ud med den danske singer/songwriter Hjalte Ross. Med debutalbummet Embody fra sidste år i bagagen, kommer den unge sanger og guitarist med selvreflekterende tekster, en nærværende vokal og en masse lækker fingerspil. Det er ikke længe siden, man også kunne opleve Ross åbne årets opvarmningprogram på Roskilde Festival, med en velspillet koncert: »Hjalte Ross fremførte smukt sine sange med sin dybe, folkede røst, mens bandet bakkede godt op om ham.«
Vi håber på at se hele bandet med på scenen, når Ross indtager Bodega i aften. 

Nicklas Sahl 

Hvornår: Torsdag den 18. kl. 19.15
Hvor: Strandscene

Der er ingen tvivl om, at den unge popkomet Nicklas Sahl er steget hurtigt til vejrs med monsterhittet “New Eyes”. Stjerneskuddet vandt da også prisen for Årets popkomponist til Carl Prisen tidligere på året, og selvom det var den første pris til Sahl, som arbejder sammen med produceren Birk Storm, er det nok langt fra den sidste. Sangeren leverede en solid koncert på årets SPOT Festival, og vi kan kun glæde os til at synge med på de ørehængende melodier, når Sahl indtager strandscenen i Tisvildeleje. 

Palace Winter 

Hvornår: Torsdag den 18. kl. 23.00
Hvor: Bodega

Den dynamiske duo Palace Winter har charmeret med deres alternative pop-lyd, siden de i 2015 slap debut-EP’en Medication. Den australske singer/songwriter Carl Coleman og danske producer og pianist Casper Hesselager fik året efter stor international omtale med albummet Waiting for the World to Turn. Udgivelsen blev sidste år opfulgt med albummet Nowadays, der endnu en gang cementerede gruppens unikke udtryk med en skiften mellem drømmende og bløde kompositioner og mere hårdtslående og energiske tracks.

Disclosure – DJ set (UK)

Hvornår: Torsdag den 18 kl. 00.00
Hvor: Strandscene

Med den britiske DJ-duo Disclosure – bestående af brødrene Guy og Howard Lawrence – er der virkelig lagt op til fest. Både fordi det er det største navn, Musik i Lejet nogensinde har booket, men også fordi deres elektroniske musik – som blandt andet tæller kæmpehits som “Latch” (Sam Smith) og “Talk” (Khalid) – i den grad kan sætte gang i et dansegulv. Udover samarbejdet med Sam Smith og Khalid, kan Disclosure også prale af, at have teamet op med artister som London Grammar, Lorde og Miguel. Det bliver spændende at se, hvad de to brødre har med til os, når de går på scenen torsdag midnat. 

Duckwrth (US)

Hvornår: Torsdag den 18. kl. 01.30 (natten til fredag)
Hvor: Skovscene

Ligesom mange andre danske festivaler har Musik i Lejet også sat et større fokus på hiphop-navnene i år, og med LA-rapperen Duckwrth er der lagt op til en energisk og vild koncertoplevelse. Rapperen startede ud på Youtube, og siden da er karrieren kun gået én vej – først med debutalbummet Nowhere i samarbejde med The Kickdrums og senere med den anmelderroste opfølger I’M UUGLY. Rapperen er et pragteksempel på, hvordan hiphop er en af de mest progressive genre, og med funkede basgange, trap-beats, jazzede klaversamples og strygersekvenser beviser Duckwrth, hvorfor han skiller sig ud fra mængden. I midten af maj udkom rapperen med albummet THE FALLING MAN, som han nok tager med sig torsdag nat. 

Fredag

Alexander Oscar 

Hvornår: Fredag den 19. kl 18.15
Hvor: Skovscene

Alexander Oscar er nok mest kendt for nummeret “Number” og sin duet med den svenske popartist SVEA, som går under titlen “Complicated” – men den internationalt-klingende sanger har altså meget mere at byde på med numre som “Coffee Table” og “Question Mark”. Når den 20-årige artist går på scenen fredag aften, er det med en stemme og en charme, som kan få selv din gamle mormor overbevist om, at han er et kæmpetalent uden lige, og at han er kommet for at blive. 

Freja Kirk

Hvornår: Fredag den 19. kl. 20.15
Hvor: Bodega 

Det er nogle år siden, Freja Kirk imponerede på sin stærke debutplade Monophobia. Siden da har sangerinden dog markeret sig med flere solide singleudspil, der trækker de poppede melodier ind i både funkede, discovibende tracks og mere tilbagelænede R&B- og soularrangementer. Den Københavner-baserede kunstner arbejder da blandt andet også sammen med produceren Reza Forghani (Gilli, Sivas), pop-snedkeren Gisli Gislasson (Phlake) og Alexander Grandjean. Et hold som har været med på Kirks seneste singler som “Fine Things” og “Young Nights”. Numre som kun kan give abstinenser efter at høre sangerindens luftige og forførende vokal live.  

Emil Kruse 

Hvornår: Fredag den 19. juli kl 20.30
Hvor: Skovscene

Emil Kruse hitter i øjeblikket med derudad-tracket “Air Tonight (feat. Benjamin Hav)” men slog i sin tid igennem med det fængende nummer “Hvorhen”. Hans originale, dansable hiphop er svær at finde lignende hos andre, hvilket i sig selv er en ret god begrundelse for, at du ikke må gå glip af den efterhånden etablerede undergrundsrapper. Da artisten i 2018 spillede på Roskilde Festival blev det til fire ud af fem stjerner fra vores anmelder – så hvis han leverer en lige så stilsikker koncert, som han gjorde på daværende tidspunkt, tegner det godt for de festivalgængere, der har planer om at lægge vejen forbi Skovscene fredag aften. 

First Hate

Hvornår: Fredag den 19. kl. 23.00
Hvor: Bodega

De to københavnere Anton Falck Gansted og Joakim Nørgaard aka First Hate har siden 2014 langsomt cementeret sig som et anderledes act på den danske musikscene. Med det anmelderroste debutalbum A Prayer for the Unemployed (2017) viste synth-pop duoen for alvor deres kompromisløse og eksperimenterende pop-stil, og derfor har vi ventet spændt på at høre, hvad gruppen har arbejdet på siden da. Det er ikke lang tid siden, duoen optrådte på Heartland Festival og skabte »en dansefest med pulserende synth-arpeggiators, tung trommebeats, rumklangsmættet mundharmonika, selvreflekterende lyrik og en enorm varm energi.«
Vi er klar til endnu en storslået fest med First Hate. 

Yxng Bane (UK) 

Hvornår: Fredag den 19. juli kl 23.00
Hvor: Skovscene

Den 23-årige hiphop-artist Yxng Bane gjorde sig for alvor bemærket i 2017 med sit remix af Ed Sheerans “Shape of You”, hvorefter det gik stærkt for den unge rapper og sanger, der allerede året efter udgav hele to album. Yxng Bane har blandt andre sunget sammen med danske MØ på Steel Banglez’ “You Lovin'” fra 2018, og senest kunne man opleve ham på dansk jord, da han spillede op til fest på RUST i København. Nu kommer han tilbage til Danmark med sine fængende afrotrap-beats, og med numre som “Needed Time” og “Rihanna” er der i den grad noget at glæde sig til. 

Av Av Av 

Hvornår: Fredag den 19. kl. 00.00
Hvor: Strandscene

Den elektroniske trio AV AV AV har siden debut-EP’en They Live tilbage i 2015 markeret sig (både hjemme og internationalt) som en gruppe, der mestrer klubmusik, med effektive drops og altid detaljerige og interessante lydbilleder. I 2016 scorede gruppen en Steppeulv for ‘Bedste Producer’ og året efter udkom den anmelderroste EP Everything Is True. De tre producere – ELOQ (August Fenger), UNKWON (Anders Dixen) og DJ E.D.D.E.H (Martin Skovbjerg), kastede sig i 2018 ud i at lave musik til Netflix-serien “The Rain” og senere samme år lavede de musikken til det danske drama “Brakland”, som de høstede en Robert for som ‘Årets Score’. Du kan læse vores interview med trioen om deres arbejde med soundtracket her. Selvom AV AV AV har haft mange andre projekter kørende, er de vant til at stå på de store festivalscener, og vi kan kun håbe på at høre ny musik fra gruppen. 

Reykjavíkurdætur (IS)

Hvornår: Fredag den 19. kl. 01.30 (natten til lørdag)
Hvor: Skovscene

Det islandske hiphop-kollektiv Reykjavíkurdætur er noget af et fænomen i gruppens hjemland, og med hele 10 medlemmer er de kendt for at levere energiske shows med masser af girl-power og provokerende tekster. De besøgte dansk jord tilbage i 2016 på Roskilde Festivals Countdown Scene, og nu er de tilbage med albummet Shrimpcocktail (2018) i bagagen – er du klar til at blive blæst omkuld? 

Lørdag

Guldimund 

Hvornår: Lørdag den 20. kl 18.15
Hvor: Bodega

Bag aliaset Guldimund gemmer sig den poetiske sangskriver Asger Nordtorp Pedersen, der blandt andet kan skrive bassist for bandet Blaue Blume og 7 års skolegang på musikkonservatoriet på sit CV. Selvom artisten i øjeblikket kun har ét enkelt nummer liggende online, har han tidligere bevist hvilken kreativitet og personlighed, han besidder – hvilket da også kommer til udtryk på nummeret “Til Min Mælkebøtte”, der samtidig rummer en utrolig velskrevet og smuk lyrik, som får én til at hige efter mere. 

WIINSTON

Hvornår: Lørdag den 20. kl. 20.30
Hvor: Bodega

Den danske R&B-duo WIINSTON med sanger Daniel Richards og producer Alfred Thomas har imponeret fra første tone. Deres gennembrudssingle og debut “Canada” fra 2017 er blevet stærkt opfulgt af adskillige ørehængende R&B-tracks, der i november sidste år resulterede i debutalbummet MIDNIGHT ROCKET. Men de to barndomsvenner har ikke hvilet på laurbærrene, og i midten af sidste måned landede albummet JELLYFISH. Numre som “hoodie” og “vogue” viser gruppens evne til at skabe en stemningsfuld blanding af hiphop-beats, runde guitarfigurer og en silkeblød vokal. De to gutter har lige gæstet både SPOT Festival og Distortion, så vi kan kun forvente duoen i topform. 

Simon Littauer

Hvornår: Lørdag den 20. kl. 01.30 (natten til søndag) 
Hvor: Skovscene

Det er med god grund, at Simon Littauer har fået den helt sene plads på programmet, for der er i den grad dømt technofest, når den erfarne musiker står klar bag knapperne lørdag nat. Littauer serverer improvisatorisk og ultimativt håndstyrede elektroniske musik gennem sin modulære synthesizer og er et pragteksemplar på mennesket i symbiose med maskinen. Den talentfulde musiker, som var et af redaktionens højdepunkter på årets by:Larm Festival, skaber sin musik i øjeblikket, og der er derfor garanti for en helt unik koncertoplevelse. 

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com