fbpx

Headie One – Smukfest 2019

Foto: Nikoline Skaarup
Scene: P3-Teltet
Tidspunkt: Fredag den 10. august kl. 00.45 (natten til lørdag)

Alt gik galt under britiske Headie Ones koncert i et tomt P3-Telt.

Headie One – Smukfest 2019
1 / 5 Reviewer
Rating1

Da der kun var mødt 20 mennesker op (nej, det er ikke en overdrivelse), kastede Headie One og resten af crewet håndklædet i ringen og ødelagde al grundlag for at prøve at hive oplevelsen op.

Jeg var ellers meget begejstret for at se den britiske drill-rapper på Smukfest-programmet. Ligesom Stormzy var det en interessant booking til det ellers snævre hiphop-program. Men noget er gået helt galt. For mens Stormzy spillede en fantastisk koncert blot 24 timer forinden foran et 100% tændt publikum i tusindetal, måtte Headie One altså se sig slået ud ved synet af, at kun omkring en snes mennesker var dukket op. Jeg ved, at han kunne have tiltrukket langt flere mennesker, havde omstændighederne været anderledes (Nik & Jay og Den Sorte Skoles jubilæumskoncert lappede begge indover) og festivalpublikummet en anelse mere åbne, end de tydeligvis har været. Helt ærligt… Headie One har sammen med den fremadstormende rapper Dave lavet det største UK-drill-hit i England i form af nummeret “18HUNNA”, som han nok aldrig har spillet for så tamt et publikum før, som denne nat i P3-Teltet. 

Uden introduktion fra værterne trådte DJ’en ind på scenen. Han prøvede febrilsk i 15 minutter at tiltrække flere publikummer til ved at fyre op for hiphop-bangers som “Ni**as in Paris”, “Walk It Talk It” og “Mo Bamba”, men ingen nytte gjorde det, og til sidst måtte hovedpersonen gå på scenen og få det overstået. 

Selvom jeg har fuld forståelse for, at det er nedslående at rejse til et andet land for at spille for én række mennesker, så hjalp det altså absolut ikke, at Headie One havde givet op fra starten. Hvis der havde hængt et ur i siden af scenen, så havde han kigget på det efter hvert nummer. Han kommenterede ikke på fremmødet, men fyrede nogle “thank you Denmark”-råb af, som han tydeligvis ikke mente.

Jeg havde faktisk mest af alt ondt af en håndfuld unge drenge, der stod forrest og kunne teksterne til stort set alle hans numre. Headie One burde have vist dem den taknemmelighed, de hårdt prøvede at sende tilbage til deres helt. I stedet var de selv på vej væk efter 30 meget, meget lange minutter. Men hvis de gik, ville der have stået fem mennesker tilbage, og den skæbne var deres hjerter vist for store til at udsætte rapperen for.

Headie skulle nok have gjort en indsats for at vise de forbipasserede, hvad de gik glip af. Det gjorde han ikke, og hvis folk har set en ugidelig skikkelse og en DJ, der til sidst bare hang udover pulten i kedsomhed, så forstår jeg faktisk godt, at de gik videre.

Jeg var oprigtigt ked af det både under og efter koncerten. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at Headie One har talent, og at det her kunne have været en helt, helt anden oplevelse på – tør jeg sige det – Roskilde for eksempel, hvor der måske er lidt flere, lidt mere nysgerrige hiphop-fans samlet (her har han faktisk allerede spillet med gruppen New Gen).

Det 20 personer høje publikum var skrumpet ind til det halve ved koncertens afslutning (hvis ikke mindre), og Headie One, DJ og de to hypemænd/med-rappere forlod scenen og nok også Danmark så hurtigt, de overhovedet kunne. Hvem ved, om de nogensinde kommer tilbage oven på sådan en mavepuster… 

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com