fbpx

Trentemøller hylder uforløst kærlighed på ny single

Foto: Sofie Nørregaard

Trentemøller og Jenylee skaber magi på ny single “Try A Little”, der minder os om ulykkelige forelskelser og inviterer os ind i Trentemøllers vidtstrakte lydunivers.

Den tredje single fra Trentemøllers kommende album Obverse, er et samarbejde med amerikanske Jennylee (Jenny Lee Lindberg) fra indie-rockbandet Warpaint, som nok er mest kendte for sange som “New Song” og “So Good”. Sangen er en opfølger til singlen “In the Garden” som udkom tidligere på året. Lee har tidligere medvirket på Trentemøller-numre som “Hands Down” og de har også udarbejdet et remix af Lees “Boom Boom”.

Jennylees tekst til den tredje single Try A Little kommer direkte fra hjertet og følelserne i teksten er lette at kunne spejle sig i, hvis man har været ulykkeligt forelsket eller hvis man føler sig fortabt i et forhold.

Try a little. Work a little. Be a little bit more for me“. Når den enkle og fine tekst blandes med Trentemøllers eksperimenterende og elektroniske lydunivers opstår der en magi, som i høj grad er er værd at dykke ned i. Om samarbejdet udtaler Jennylee:

– Det har altid været ekstremt udfordrende at komme op med vokalmelodier til musik, som ikke er min egen, men af en eller anden grund skete det ret ubesværet hver gang med Anders, som jeg har haft fornøjelsen af at arbejde med igen.

Anders Trentemøller har selv et personligt forhold til singlen, hvoraf nogle af kompositionerne som så mange gange før er skrevet i en af hans stream-of-consciousness-processer. Om singlen udtaler Trentemøller:

-Denne sang er meget vigtig for mig. Den fortæller sandheden om noget af det, som er sværest at indrømme over for sig selv. Det er en hudløs sang om nærvær, et råb om hjælp. Du ved … show up! Please!

De tre singler spår om et vaskeægte Trentemøller-album på sin altid drømmende, melankolske, mørke og abstrakte facon. Hvis du som os, heller ikke kan vente på albummet, kan du lytte til den smukke single og blive suget ind i en flot kalaeidoskopisk og farvestråelende video.

Björk Brandt Aabling
bjorkaabling@bandsoftomorrow.com