fbpx

Koncertanbefalinger // Uge 38

Foto: Karl William // Rasmus Weng

Så er vi igen klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som i denne omgang byder på alt fra dansksproget charmerende pop, reggae og folk-dansefest til gøglet sømands balkanswing. Vi har udvalgt fem interessante oplevelser, men husk også at tjekke de andre tilbud ud nederst i guiden.

Fastpoholmen

Hvor: Atlas, Aarhus
Hvornår: Torsdag den 19. september

Oplev den festlige og energiske gruppe Fastpoholmen i Aarhus til en aften i festens navn! Deres musik er et farverigt miks med alt fra kalimba til fællessang. Folk, reggae, elektronisk, indie og jazz – er at finde i Fastpoholmens genrespektrum. Komponist Adam Fastholms smeder afro-nordiske og melankolske melodier og ofte med mangefaceterede kompositioner. Adam er dansk, men voksede op i Sverige. Sammen med sin kusine, sangerinde Dawn Fastholm, formede han Fastpoholmen.

JÆRV

Hvornår: Fredag den 20. september
Hvor: Spillestedet Stengade

Den danske upcoming duo JÆRV, der udgav nyt album i august, spiller nu release-koncert på Stengade i København. Gruppen, der består af sangerinde Amanda Glindvad og producer Mathias Smidt, laver pop omringet af deres helt eget futuristiske og unikke univers. Gruppen inviterer én ind i en på samme tid eventyrlig, melankolsk og eftertænksom boble, hvor tiden står stille for en stund. Hvis du vil opleve JÆRVS magi, synes vi at du skal slå et smut forbi Stengade på fredag.

Monarchy

Hvornår: Fredag den 20. september
Hvor: Ideal Bar

VEGAs Ideal Bar er igen klar med nye koncertnavne til at pryde din uge. På fredag kan du eksempelvis opleve synth-popgruppen Monarchy, som laver elektronisk musik med tekster, der handler om kærlighed, sex og fest og, som sætter gang i hofterne. Så er du klar på en dansefest med gang i, synes vi klart, at du skal smutte forbi Ideal Bar på fredag.

Karl William

Hvornår: Lørdag den 21. september
Hvor: Brundby Rockhotel, Samsø

Befinder du dig tilfældigvis på Samsø på lørdag, kan du jo med fordel også lige lægge vejen forbi Karl William. Den anmelderroste popkomet har lagt landet ned med sine catchy poprim og skabt et stort navn for sig selv med hits som “Blind Igen”, “Forstenet” og “Om Igen”. Karl William har optrådt på adskillige festivaler landet over og er blevet spillet utallige gange på diverse danske radiokanaler. Med sin særprægede stemme, sit dybfølte, lyriske og kreative tekstunivers er han en vaskeægte charmør, der gør dig blød i knæene med sublime popnumre og energiske liveoptrædener.

Analogik

Hvornår: Søndag den 22. september
Hvor: Loppen, Christiania

Loppen er et lille og intimt spillested, der ligger på Christiania i Købehavn. Her er der altid god stemning, og det bliver der helt sikkert også, når de balkanske hip hop-sømænd Analogik indtager scenen på lørdag. Bandet har spillet i mange del af verden, hvor nogle af højdepunkterne har været Glastonbury Festival, Fusion Festival og Roskilde Festival, men nu er de altså i København for at spille en intimkoncert på Loppen. De har netop udgivet albummet Havnens Perle og er derfor klar til at omvikle Loppen til en dansefest med deres musik, der rummer genre fra balkan, swing, etiopisk jazz, cowboy musik, sømandsmusik, indisk musik, til bossanova og meget mere.

Gå heller ikke glip af:

Hong Kong – Musikhuset, Posten, torsdag den 19. september
Pile – Loppen, Christiania, søndag den 22. september

Björk Brandt Aabling
bjorkaabling@bandsoftomorrow.com