fbpx

Nordiske Hits // Uge 37

Foto: Tuvaband // Ruben Jacob Fees

Så er der igen nye toner fra den nordiske front, og vi har denne gang opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 18 nye tilføjelser. Tjek listen ud her, og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

Tuvaband – “I Entered The Void”

Norske Tuva Hellum Marschhäuser står bag projektet Tuvaband, som udgav den magiske single “I Entered The Void” i fredags. På den nye single åbner Tuvaband op for en melankolsk post-rock atmosfære, hvor følelserne får frit spil. Med sangens æteriske og rumklangs-fyldte univers, overfører Tuvaband den smertefulde følelse af at være tabt i et tomrum, og tvivlen der følger med, som når hun i sangen spørger: ‘Should I be worried Freud?’. Albummet, som får samme navn som singlen, udkommer den 27. november i år.

girl in red – “bad idea!”

Det norske stjerneskud girl in red har med sin unikke og ærlige lyd formået at blomstre op i musikverdenen i en ung alder. Marie Ulven, som står bag kunstnernavnet girl in red, skriver sange, der omhandler diversitet, homoseksualitet og om at finde sin egen plads i tilværelsen. Ved at sætte disse problemer og emner på dagsordenen, formår girl in red at ramme en nutidig nerve af ungdom, og hendes musik bliver derfor en utrolig vigtig stemme for den generation af unge mennesker, hun selv er en del af. I fredags udgav girl in red opsamlingen beginnings, som samlede hendes to første EP’er i én udgivelse. Albummet imponerede blandt andet vores egen anmelder, der kvitterede med fire ud af fem stjerner. På vores playliste kan du høre hendes seneste singleudgivelse “bad idea!”, som med dens mere grungy udtryk viser en helt ny side af girl in red.

ORKID – “Get To Know U”

Svenske ORKID har skruet op for club-elementerne på hendes nyeste single “Get To Know U”. Matilda Melin, den unge elektropop kunster bag navnet ORKID, imponerede med sit debutalbum I Don’t Give a Damn tidligere i år, og med “Get To Know U” forsætter hendes streak af velproduceret pop. Tekstens budskab om at fokusere på sine egne behov og at have det sjovt, sammensat med sangens club-beats og nærmest EDM-agtige drop, udgør den helt rette dosis af god stemning. Du er sikret højt humør, når ORKID tager dig med til fest på hendes nye single.

Ellers tilføjet:

Where Did Nora Go – Never Falter
Amanda Tenfjord – Kill The Lonely
Veronica Maggio – Finder är tråkigt
Pleasure Raft – Your Love
Mason J – Don’t Mind Me
Madson – The Light Ahead Of Us
Spielbergs – Running All The Way Home
Sin Fang – Hollow
Lake Jons – It’s Too Bright
Skott – Bloodhound
Moyka – All The Things We Forgot
Flora Cash – Missing Home
TERESE – Angstens Symfoni
Late Verlane – Poolside
iB101 – Unknown Wonders

Følg playlisten her:

Anders Pedholt Toftgaard-Hansen
Anderstoftgaard@bandsoftomorrow.com