fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 37

Foto: Ozzy Wacko // Magnus Dein

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til såvel en festlig weekend som til en hyggelig dag på sofaen. Om du er til fintfølende og melankolske toner, lækker R&B pop, hårdtslående trap-rap, eller dansabelt popfestmusik, vil der forhåbentligt være noget at hente i vores anbefalinger.

Ozzy Wacko – Flags

Ozzy Wacko sparker weekenden igang med en omgang fed rapmusik på debut-EP’en Flags. Danske Oskar Elholm, der blot er 17 år, står bag aliaset Ozzy Wacko. Med sin trappede lyd, tunge basgange og skarpe bars er danske Ozzy Wacko et nyt og interessant skud på hiphop-stammen. Wackos stemme er at sammenligne med Post Malones og hans rap får det til at virke nemt og legende og gør ham til en vaskeægte rap-perle, som viser stort internationalt potentiale.

Synne Sanden – Imitation

Norske Synne Sanden er netop klar med albummet Imitation som er produceret af blandt andet Thomas Dybdahl og sangerinden selv. Albummet afspejler et destruktivt sind og handler om at ville være et bedre selv og finde inspiration til at vokse. Synne Sanden der både har et meget skrøbeligt, fint og melankolsk univers, som på dette album, har også haft en fortid med optempo, mere letsindigt alternativ popmusik, som også er at finde en snert af på numre som “Whild Child”. Hendes største inspirationskilder er Björk, (som man godt kan høre i musikken og især på dette album), Radiohead og Portishead. Dyk ned i kunstværket på Imitation og lad dig forføre af normandens eventyrlige univers.

Charli XCX – Charli

Den engelske sangerinde Charlotte Emma Aitchison, bedre kendt som Charli XCX har netop fuldendt sit nye album som deler navn med kunsterinden selv (minus XCX). Bombastiske og lækre poptoner udgør den røde tråd i dette gennemførte album og med gæstenavne som Lizzo, Troye Sivan, HAIM og Christine and The Queens er dette et sandt mesterværk med en masse ørehængende og enormt dansable hits. På albummet finder man det overdøvende hit “1999”, der har floreret på mange radiokanaler i adskillige lande. Numre som “Gone” og og “Blame It On Your Love” er også svære at stå stille til og får én til at ville slippe sin indre powerwoman fri. Dette album skriger på en weekend i festens tegn. Så find girlpowerattituden frem og tag danseskoene på, og lad dig forføre af Charli XCXs prominente popmelodier.

AMA – SCREENLUV

Den kun 19-årige AMA synger om kærlighed i den digitale verden på debut-EP’en SCREENLUV. AMA er ny i musikkens verden, men stadig en enormt stærk stemme. Albummet berører Urban-genren, men man finder også hårde elektroniske beats og 90’er-referencer samt bløde R&B toner. Her skriver en af vores anmeldere om SCREENLOVE »Nok er SCREENLUV ung, men kvaliteten er så høj, at den strækker sig langt udover teenage-værelset, og hvis AMA fortsætter samme høje niveau, men også tør udfordre sig selv omend endnu mere, så kan hun snildt gå hen og blive sin generations næste store stemme«

JPEGMAFIA – All My Heroes Are Cornballs

Barrington DeVaughn Hendricks der går under kunstnernavnet JPEGMAFIA har udgivet nyt album All My Heroes Are Cornballs. Autotunet vokal, skrattende lyde, med hints af laidback guitar toner understøttet af JPEGMAFIAs intense og til tider vrede, men eftertænksomme og politiske rap viser at JPEGMAFIA stadig kan sit kram.

Gå heller ikke glip af:

Sam Fender – Hypersonic Missiles (du kan læse vores anmeldelse her)
Søren Huss – Sort Og Hvid Til Evig Tid
Blood Child – Shower Me (EP)
Alex Cameron – Miami Memory
Joseph – Good Luck, Kid
One Sentence. Supervisor – Acedia
Northern Assembly – Closer Together
TERESE – Fantasy

Björk Brandt Aabling
bjorkaabling@bandsoftomorrow.com