fbpx

Nilüfer Yanyas nye musikvideo til den reproducerede “H34T RISES” er både fed og rummer en personlig agenda

Foto: Molly Daniel

Den spirende sangerinde Nilüfer Yanya, har med sit store talent og lækre stemme lavet ny fed version af sin tidligere sang samt en ligeså fed video. Læs om det hele nedenfor.

Den britiske Nilüfer Yanya er stormet frem på musikscenen den seneste tid. Hun bliver rost til skyerne for sin stemme og originalitet. Og med et for nyligt udgivet album Miss Universe, som vi har anmeldt, og med store kendte singler som “Keep Calling”, der både er blevet spillet i de danske radioer og medvirket i Tv-serien “Perfekte Steder”, er hun landet på manges læber. Hendes stemme er speciel, unik og enormt forførende – det samme er hendes tekstunivers, og når det blandes med saxofon, afslappede guitartoner og et fængende trommespil, er det svært ikke at falde for den talentfulde sangerinde.

I tirsdags udgav sangeriden både den nye single ‘H34T RISES’ samt en musikvideo til. Videoen er skudt i sangerindens fars hjemby i Istanbul af hendes søster Molly Daniel, og består af et tyrkisk crew. For nyligt har de to søstre reetableret et stærkt forhold til byen, hvilket nok er en af grundene til Nilüfer Yanyas valg af scenen. Søsteren Molly siger om videoen:

Nilüfer og jeg havde ikke overvejet at filme i Istanbul, men da tanken først var der, ville vi gerne holde fast ved det. Jeg tænkte at Istanbul virkelig ville passe til konceptet, og det var rigtig fedt at kunne arbejde med en kvinde og et tyrkisk crew. Jeg kan huske, da jeg fandt ud af at min mor var gravid med Nilüfer, da vi boede I Istanbul, så da vi besøgte stedet igen for at arbejde der sammen som voksne, føltes det som om vi havde fuldendt en cirkel.

I starten af videoen ruller der en besked over skærmen angående den imaginære organisation “WWAY HEALTH™”, som står for “We Worry About Your Health” (dette er også titlen på det første nummer på pladen Miss Universe). Gruppen er efter sigende en modbydelig organisation, der samler information omkring folk. Efterfølgende ser vi en kvinde i Istanbul på en café, som tiltrækker sig opmærksomhed. Herfra træder Nilüfer selv ind i billedet akkompagneret af en mand (tilsyneladende hendes elsker), som prøver at opspore denne kvinde, som måske har noget at gøre med “WWAY HEALTH™”. Yanya og søsteren Molly har en non-profit organisation, der hedder “Artists In Transit”. Organisationen samler ind til familier, der ankommer til Europa, og som så bliver adskilt eller placeret fra hinanden af forskellige årsager. Derudover lærer de flygtningebørn i Athen om musik og kunst.

Yanya siger selv:

Da jeg var igang med at lave Miss Universe tænkte jeg: “WWAY Health” er ude efter os, de er fjenden. Men da vi lavede videoen til “Heat Rises” faldt det mig ind at fjenden oftest plejer at være bedre forklædt!

Hvis du føler at du har hørt sangen før, er det fordi “H34T RISES” er en anden version af singlen “Heat Rises” fra albummet Miss Universe, der udkom i foråret. Om tilblivelsen af den nye version udtaler Yanya selv:

– Den originale sang “Heat Rises” blev til over et års tid måske. Jeg følte mig virkelig heldig over at kunne få lov til at arbejde med Dave Okumu på den. Der var meget at lære af ham bare ved at være i samme rum. Jeg havde den rå demo og et beat på min mobil i et år måske, men det var ikke før at teksten var fuldkommen at det formede sig til en sang for mig. Det originale track virker perfekt på albummet, men da jeg besluttede mig for at re-udgive det som en single tænkte jeg at et par ændringer til mixet og strukturen ville hjælpe det til at stå mere ud, og det er dér hvor ‘H34T RISES’ kommer fra.

Hvis du også er fan af sangerinden, kan du heldigvis opleve hende i VEGA onsdag den 23. oktober. Indtil da kan du lytte til den fængende single og se den flotte musikvideo til “H34T RISES” her:

Björk Brandt Aabling
bjorkaabling@bandsoftomorrow.com